Konsertanmeldelse

Hørselen pleies og plages

Bo Milli

by:Larm 2022

Bo Milli blåste av oss ørene på Blå.

Først og fremst har Bo Milli aka Emilie Østebø et solid låtmateriale. Det er åpenbart et godt utgangspunkt. «At The Wheel», en av to singler som er sluppet i år under Østebøs nye navn, er en imponerende produksjon som har falt i god jord, blant annet i det britiske nettmagasinet God Is In The TV.

Hun er også med i Made Management (AURORA, Sigrid), roses av Urørt og jobber med stjerneprodusenten Odd Martin Skålnes.

Renser ørene
I fjor imponerte Østebø by:Larm ved å spille «a mistake» sammen med Lokoy. I år åpnet hun sin egen konsert med et rett i huskeboken-startskudd. Bortsett fra en gitarist som bruker litt tid på å komme i rytme, er Bo Millis stemme når hun synger «turn on the TV» en smooth forfriskelse som renser ørene. Det er generelt lite å si på vokalfremføringen.

Bo Milli er både troverdig og behersket når hun synger, og balanserer perfekt mellom rolig og adrenalinladet. Bandet blir på sin side til tider litt for ensidige gjennom de roligere partiene. Her er det rom for mer variasjon. Men thumbs opp til trommisen, som spiller tight og plettfritt omtrent hele settet. 

Foto: Siri Granheim
Foto: Siri Granheim

Litt for mye grums i suppen
Rekkefølgen på låtene og bevegelsen mellom nedpå og plutselig klikkings, kler stemmen og artisten godt, men det går litt over styr. Ørevoksen blåses etterhvert inn i hjernebarken. Flere av sangene tar skade av at det blir for høyt og bråkete ved klimaks.

Ja, det rockes, men her vipper det akkurat for mye over i en suppe av støy som verken er behagelig eller kult å høre på. Problemet hadde muligens vært mindre om lokalet var større eller akustikken en annen, men det også er noe med gitar -og basshamringen som tar helt overhånd. 


ANNONCE