Artikkel

GAFFA PÅ TRONDHEIM CALLING: DAG 1

GAFFAønsker å skildre den trønderske bransjefestival-opplevelsen á la 2024! Her er hva vår journalist fikk med seg på dag 1.

På det nærmest overveldende eklektiske festivalprogrammet til Trondheim Calling, fikk jeg allerede på første dag med meg et knippe artister som alle, på hver sin måte, kunne tilby unike uttrykk og musikkopplevelser. Festivalen startet ned trappen bak utestedet Moskus og inn på Trykkeriet scene. Her spilte Stine Bogsveen som lager visepop med country-markører. Videre tok kvelden meg til Byscenen hvor Atari kunne by på en mesterlig Neo-Soul fremføring. Også på Byscenen fremførte DØSSI sin smarte og innadvendte pop, noe som ble kontrastert og fulgt opp med Naemas' dynamiske jazzpop og dynamiske spilleprestasjoner. Jeg avsluttet kvelden med den bergenske pop-rock-eksplosjonen som er på alles lepper: Bo Milli.

Stine Bogsveen @ Trykkeriet

Trykkeriet preges av en helt spesiell stemning; det er dunkelt, en betongkloss, men likevel nesten hjemmekoselig og nært. Det er med denne stemningen som bakteppe at Stine Bogsveen skal spille, og for mange starte hele Trondheim Calling. Fra første låt er tempo satt: det er nært, sårt og med tekstformidlingen i sentrum. Med seg har hun et band som med effektive grep og country-ornamentikk plasserer seg rundt og løfter vokalen frem. Vi får høre smakebiter fra det nye albumet hun jobber på, samt hennes utgitte singler «Fink», «Riv meg opp» og «Trø sti».


Atari @ Byscenen

Det er stor spenning på Byscenen før Atari trer på scenen, og allerede fra første tone blir spenning gjort om til musikalsk iver. Groove er skrudd opp til ti, og alle kjenner at det rykker i dansefoten. Vokalist og frontfigur Andrea Ådland sin energiske og kommanderende tilstedeværelse på scenen smitter på publikum og Atari får full kontroll.  Bandet spiller Neo-Soul med innslag av indie og pop, og viser en dynamisk og bred tilnærming til disse sjangerbåsene. De spilte musikk fra sitt album «Sweet & Sour» som hadde utgivelse i fjor.

DØSSI @ Byscenen


DØSSI navigerer den nordiske pop’en med et lydbilde som bærer preg av sparsommelige og undervurderte produksjoner og overskudd over hele linja. Dette oversettes på mesterlig vis til Byscenen hvor publikum blir invitert inn av hennes musikk, på tross av det rolige uttrykket musikken har. Dette hjelpes jo også av at prestasjonenene til DØSSI og band oser overskudd og overbevisning. De spilte musikk fra 2022 utgivelsen: «love, let go and love again».

Naema @ Trykkeriet

Det er god stemning og relativt fullt på Trykkeriet når Naema skal spille. Bandet består av musikere som er på klatrestigen mellom «ung og lovende» og «etablerte bautaer» i Norges jazzlandskap, og gjennom sine eksplosive arrangement, stødige publikumskontroll og nydelige improvisasjoner beviser de hvor på klatrestigen de hører hjemme. Vi ble servert spenne ny musikk som ikke er utgitt enda!


Bo Milli @ Byscenen

Emilie Østebø beviser igjen at hun har noe å gjøre på norske scener. Bandprosjektet Bo Milli har fylt Byscenen og hele publikum er påkobla. Med et indie-lydbilde som balanserer energiske utbrudd av rock opp mot ungdommelig og smart tekst er Bo Milli full pakke. Med på scenen har Emilie et band som matcher energien og uttrykket, og det blir vanskelig for publikum å ikke la seg rive med.

Ser frem til å finne ut hva fredagen har å bringe! Stay Tuned!


ANNONCE