Nyhet

Gaffa Anbefaler: Uke 3 2024

Har du noen anbefalinger? Gjerne noe innenfor norsk musikk? Send mail med tips til [email protected].

"Vidunderbarn" - Tyr 

Vann er vått. Himmelen er blå. Tyr er den nye store. På "Vidunderbarn" tar Tyr tyren etter ordene. En fyr med stjernetegn som navn har sluppet stjernetegn av en låt; et tegn på en kommende stjerne som kommer til å selge ut spektrum en dag. En 22 år gammel fyr som allerede er veteran. Tenk hvor mye han kommer til å oppnå innen han er 30 liksom. Dette er en rap-låt som selv de wackeste av Skeez-TV "hardcore" Oslo-rapperne må innrømme er fuckings "ekte rap". Han rapper med den norsken folk snakker om dagen; litt godt og blandet med engelsk. Stopper det han fra å levere frekke rim og harde bars som sitter? Nope. Dette er det beste fra han så langt. Respekt.  


"Mer enn tilfeldig" - Bare Andy

Et av sørlandets mest lovende hip-pop talenter slapp nettopp "Mer enn tilfeldig" - en låt som gir meg Cez anno Noen ganger og andre-vibber. Kanskje spesielt "tommelen på vekta" type cinematisk melankoli. En god og varm produksjon med innslag av strykere over en behagelig og ekspressiv vokal som nådeløst forhekser deg med bittersøte følelser.  


"Think I'm a Tiger" - Bror Forsgren

"Strawberry Fields" synths, Weezer-aktig fremtoning i vokalen, en drivende rytmeseksjon, innslag av både strykere og fløyte. Kul låttittel, ikke minst. En old-school semi- fade-out type avslutning med disney-aktige følelser. Ser ingen grunn til at Lindmo ikke skal invitere han her for å gråte litt om oppveksten (eller noe annet trist) før han gjør en fortjent opptreden av denne låta på rikskanalen. Heia! 


"Adult Supervision" - Feber

"Can I get some adult supervision, It's like I'm on a Fuck-up mission" (haha!) synger Helle Larsen (Jadudah) på den første linja på den siste singelen til Feber. Den siste singelen før release av debut-albumet til corona-prosjektet til Larsen, Inge Bremnes og Bendik Brænne. Kult å høre en stemme man ellers har hørt på mer rocka låter sunget nedpå på en mer nedpå singer-songwriter type låt. Dette er hva jeg vil kalle perfekt turmusikk. Dette får meg til å tenke på kvikklunsj og et varmt bål.


 

 

ANNONCE