Nyhet

Ukens GAFFA-tape: – Ektefølt melasse av en sukkersøt partybop

Atter en mandag, atter en GAFFA-tape. Hør den beste nye musikken i én spilleliste.

Hver mandag oppdaterer vi vår spilleliste med den beste nye musikken, nøye håndplukket og kuratert av vår redaksjon.

Sjekk ut våre utvalgte anbefalinger nedenfor, i tillegg til de 25 øvrige låtene som har funnet veien inn på «Ukens GAFFA-tape». Denne uken kan du blant annet få med deg albumaktuelle Small Boy, et av høydepunktene fra TØFLs debutalbum, Stjernekamp-vinner Bjørn Tomren sitt nye «undergrunnsprosjekt» Nabo nabo, Tuvaband er ute med årets tredje og såreste singel og kitschy grep fra Ultraflex. I tillegg til Linni og Maya Viks Aha tribute (?), Hammoks nye singel og ny musikk fra söta brødre som Bladee og SPF 50

Se hele listen nederst i saken, og les om våre fem utplukkede anbefalinger under bildet:

Foto: Alf Simensen
Foto: Alf Simensen

Tyr – Drinks
Over en glitrende sample fra T-Pains «Bartender» forteller Tyr deg historien om henne, deg og seg i sin nyeste singel, «Drinks». En tilsynelatende overfladisk partylåt blir til et sensuelt og fengende spor takket være en hjertevarmende synth og myk vokal. Han balanserer på slakkline mellom engelsk og norsk, et trekk som gir en overraskende dynamikk i låten. Med klokkeklar produksjon og solide referanser til 20-årenes nye virkelighet har Tyr skapt en ektefølt melasse av en sukkersøt partybop.


Nora Marie Mjølhus


Doglover95, Dorothea Økland, Fredrik Høyer – City Life
Hvordan tonesetter man byens larm? Den snart albumaktuelle Tobias Grønberg, kjent som Doglover95, forsøker, og det er _nesten_ påfallende. I samarbeid med Dorthea Økland, kjent fra blant andre Klossmajor og Nothing Personal, og slampoet Fredrik Høyer, nikker «City Life» i første omgang til Radio Head og mutte tanker. Over en enkel gitarklimpring nynner og synger Grønborg engelske strofer om sitt skrantende sjeleliv og snublende livssituasjon i storbyen. Bass og blåsere murrer under Øklands vokal og feltopptak, før rytmiske elementer innvier Høyer sitt vers, som synges på norsk. Som et svar til det foregående i låta, inntar strofene og Høyer en annen innfallsvinkel til livet. Låta gaper over mye, men de subtile lydelementene og tekstlige leksen skaper en friksjon som står nok til å være mer enn innbydende.

Saga Eline Jonsson Hoff

Prince Waly feat. Luidji & Makala – Probléme
Franske Prince Waly er tilbake med skiva Moussa! Albumet er absolutt verdt å sjekke ut, for Waly viser med dette at rap frå kontinentet verkeleg har blitt noko å følgje med på. Favoritten frå albumet til no er «Probléme (feat. Luidji & Makala)». Mange tenkjer nok at ein helst bør forstå kva teksten handlar om, men med sikkeglatt rapping over nokre crusty trommer treng du ikkje gjer anna enn å ta livet med knusande ro og nyte Prince Waly sine utruleg fengande hooks.


Magnus Vattekar Sandvoll

Jobber – Hell in a cell
Om dette Brooklyn-baserte bandet vet at navnet deres betyr alt deres andre singel formidler, er uvisst. Men det er nesten for godt til å være sant, låten også. Lydmessig er grunge-pop en sjanger som høres rasende likegyldig ut, men blant slapp vokal og svømmende gitarer tar ferske Jobber aktivt og originalt opp kampen for organisert arbeid. Vokalist Kate Meizner gjør det gjennom ... wrestling. En kvinnelig wrestler tenker om det er verdt det å satse liv og helse for å tre inn i helvetesburet. Trekk paralleller som det passer deg. 

Ellisiv Sunde Myrva


Foto: Ida Monsén
Foto: Ida Monsén


Combos – Sing in a band
Hvis året var 2003, hadde Combos vært klistret på alle soverommets vegger. Bandet tar seg atter en gang til rette, akkurat som det passer dem. Men EP-en Combos for life får vi blant annet de to helt nye låtene «Wildin» og «Sing in a band». Sistnevnte har en hvileløs apatisk dynamikk som nekter å la deg være i fred. Sjangerleken og (selv)ironien er, som alltid, upåklagelig. Combos er Axel Møller Olsen, Thomas Antonsen, Andreas Kjøl Berg, Jørgen Wassvik og Terje Bjørndahl– Det er tight, det er seigt og kaoset er forløst.

Ellisiv Sunde Myrva
 

ANNONCE