Nyhet

GAFFA Anbefaler - Uke 40

Denne uken kan GAFFA tilby alt fra grine-vennlig hiphop til bråkete garasjerock. Har du tips til anbefalinger? Send en mail til [email protected]

Time Bomb - Superslow

Bare et par måneder etter at de slapp sin debut-EP Mess, hvor SAMTLIGE låter var innom listene til NRK P3, har Superslow allerede startet sitt nye kapittel av sin korte karriere. Denne uka kom singelen "Time Bomb" - en hardtslående garasjerock-låt, preget av norwenglishete-scandipønk vokal, som får meg til å tenke på det svenske nabo-bandet The Hives. Den bustete, tørre vokalmixen komplimenteres godt av solide, nesten heavy metal-aktige gitarer over refrenget. Den imponerende, røffe gitarsolo-spillingen mot slutten av låta trekker gutta i retning av typ tidlig Kvelertak. Dette er noe for enhver rocke-entusiast.

Det som ikke kan telles - Rasmus Rohde feat. Marthe Valle

Rasmus Rohde driver Rasmus og Verdens Beste Band - som har mottatt 4 Spellemannpriser for barnemusikk -  den siste i fjor for albumet "Tunga på gjerdet". Han har også gjort to duetter med Ida Jenshus og skrevet musikkteater med Åge Aleksandersen. Nå har han nylig gitt ut sin første "voksenplate". Her har han på tittellåten med seg vakre vokaler fra Marthe Valle, deilige strykere fra Trondheimsolistene og solskinnssaktig gitarklimpring. En rørende høst-viselåt om hvordan det ikke nytter å kvantifisere de viktige tingene i livet til målbare bruddstykker, og viktigheten av å ikke la denne materialistiske tidsånden styre livene våre. Her har du lyrisk treffende lydmylder til morgenkaffen. 


Apati - Lugaren, Raghnild Risnes, Unge Kilo

Det atypiske hiphop-kollektivet slapp forrige uke sin debut-plate, med mye låter som med lekenhet benytter seg av utradisjonelle kombinasjoner av sjangere. På den korte låten "Apati" blir mann møtt av vise-aktige lyrics om hvordan et år kan glir forbi i de hverdagslige tingene, med et herlig mangfold klangfulle vokalharmonier - akkompagnert av et retro pop-orgel, klimprende gitar og livlige fnise-samples. Annerledesheten, som kan grense til snålt, er selve styrken til Lugaren - og jeg må applaudere den høye kvaliteten av låtskriving og mixing, som binder alt så mesterlig sammen. Deres smakfulle blanding av sjangere, dialekter og inspirasjoner bærer preg av ubegrenset kreativt overskudd. Blir spennende å se hva disse folka finner på videre.

Månen - TYR feat. Stig Brenner

På den nye låten til det 22 år gamle stjerneskuddet har han med seg ingen ringere enn selveste RnB/HipHop-ikonet Stig Brenner (FKA Unge Ferrari) på en sårbar ballade om toxic, ung kjærlighet full av farlig lidenskap. Det er fett å se og høre Tyr ta skrittet videre på veien til å bli Norges største rapper, og jeg er glad Norge har denne type talenter som suksessfullt reacher opp og frem på egne premisser. Har du lyst til å gråte litt imens du tenker på henne? Check it:

LOO SONG - Master Piece

Master Piece, a.k.a Peace Okezie er et forfriskende bidrag til indie-scenen. Med selverklært inspirasjon fra blant annet The Strokes, Lightspeed Champion og the Stone Roses har han en rap-aktig, nærmest preachy - delivery med stor pondus når han svever over pop-produksjoner med hardtreffende bass, dreamy synths og sexy gitar-slicks. På den nye låten minner vokalen til engelskmannen om iren Rejjie Snow, imens han synger over et dansevennlig bassriff og en Empire of The Sun-aktig mix full av indierockete gitarer og feite synths. 

 

 


ANNONCE