Nyhet

Ukens GAFFA-tape: Obskure funn i Haugesund og Italia

Atter en mandag, atter en GAFFA-tape. Hør den beste nye musikken i én spilleliste.

Hver mandag oppdaterer vi vår spilleliste med den beste nye musikken, nøye håndplukket og satt sammen av vår redaksjon.

Sjekk ut våre utvalgte anbefalinger nedenfor, i tillegg til de 25 øvrige låtene som ligger på «Ukens GAFFA-tape». Denne uken kan du blant annet få med deg mixtape-aktuelle Tyr og albumaktuelle Silja Sol som vi begge anmeldte til fem stjerner, Sløtface, Egil Olsen, Buster Sledge, UgressBlodkvalt og Kropp

Se hele listen nederst i saken, og les om våre fem utplukkede anbefalinger under bildet:


Foto: Jonathan Vivaas Kise
Foto: Jonathan Vivaas Kise

Sval – Grenade
Sval returnerer med en popbanger perfekt svøpt i tidsånden. Det er mange som finner frem gitaren i popmusikk om dagen og like mange som nailer det, fra Astrid S med «Come First» til RebMoe med «not a loser». To briljante låter som begge overgås av Svals følsomme pop-perle! 

okgiorgio – okokok
Det blir ikke så mye mer obskurt enn dette. Debutsingelen til denne italienske elektronikaartisten er ikke engang oppdaget i hjemlandet, men av en eller grunn nådde den oss. Det er dadaistisk bruddstykke-pop, kolliderende samples og en mer enn dansbar beat. Ekspesjonelt. 

L.ive – Ghost
Den velrenommerte Dallas-artisten er tilbake med en eller annen form for dekonstruert RnB, forskrudd, aggressivt og råpolert i både lyd og stemme. I bakgrunnen løper hissige og stressende trommesamples under et spøkelsesaktig lounge-piano. Forfriskende annerledes!


Reks Rumah – Ho Matsjo
Vi skjønner lite eller ingenting av verken bandnavn eller låttittel, og aner heller ikke hvem disse er eller hvor de kom fra, men vi vet at det lyder som et sant og jævlig godt utført rop fra undergrunnen. 34 folk i Oslo, 9 i Bergen, 8 i Stavanger og 4 på Måløy har oppdaget det så langt. Ikke la dem nyte dette kaotiske bandet i fred! 

Longfield & Super Skeleton – Seize Your Fire (Tower of Power Mix)
Denne nymiksen av låten «Seize Your Fire» er skamløs og cheesy med et deilig glimt i øyet. Store og luftige riff spinner rundt stadionrefrenger og doble gitarsoloer. Det er et fantastisk godt håndverk som ligger bak denne anthem-aktige referanserocken som lar oss lengte etter både Toto og Boney M.

Hør og følg spillelisten her:

ANNONCE