Artikkel

– Befester sin posisjon som et av Norges aller fremste rockeband

Ny uke, ny musikk. GAFFA-tape vet hva du skal lytte til.

Hver mandag oppdaterer vi vår spilleliste med den beste nye musikken, nøye håndplukket og kuratert av vår redaksjon.

Sjekk ut våre sterkeste anbefalinger nedenfor, i tillegg til de 25 øvrige låtene som har funnet veien inn på «Ukens GAFFA-tape». Blant disse finner vi Samkopf, KØBER, Eiken, Angelo Reira, Pelicat, Icy Arn, Anna Kajander, Tuvaband, Siv Jakobsen, Amanda, Hill Bomb og Pikekyss – for å nevne noen.

Se hele listen i bunn av saken, og les om våre fem utplukkede anbefaklinger rett nedenfor.

Fangst – Lola
Fangst var muligens fjorårets friskeste vårpust, og med «Lola» befester superbandet sin posisjon som et av Norges aller, aller fremste rockeband. Låten er i seg selv et skrikende eksempel på alt som gjør Fangst så vanvittig bra: Uttrykket er grovt og høylytt. Gitarriffene er knallsterke. Trommene slår rett i solar plexus. Refrengene gir sug i magen. Alt sys formfullendt sammen av Johannes Fjeldstads tidvis søte, tidvis såre bergenske stemme. Suksessformel, dette!

– Endre Holm Vassenden, GAFFA-kritiker

Hey Love – In Life in Love
Det er alt annet en gutta som backer på Hey Love sin debutskive, takk og lov. Feminin energi og erfaring spiller seg ut over åtte spor. Blant tidligere utgitte låter lurer «Sweet and Sour» - et sprøtt og kjapt synthspor av en klagesang til et ambivalent forhold. Duoen, bestående av Karoline Karlsen og Dorothea Økland, leker seg i harmonier og vokallek over et mørkt synthriff. Det spekkes med toner fra 80-tallet, dryss fra RnB og høyfrekvente rytmer som ikke vil holde igjen. Platas kompromissløse narrativ utpeker seg blant mange om et du og et selv. Det er relaterbart, ektefølt og uhørt, men kanskje først og fremst en musikalsk og finslipt lek.

– Saga Eline Jonsson Hoff, GAFFA-kritiker

Bastian – Te Me Våkne
Ser vi en ny Håkan Hellström bli til i vårt eget land her nå, eller hva skjer? Det er i det minste et stavangersk Hvitmalt Gjerde vi får høre fra den 18 år gamle artisten på den strålende og lekne sommersingelen «Te Me Våkne». Denne unggutten har x-faktor. 

– Geir Magne Staurland, sjefredaktør

Greentea Peng – Stuck In The Middle
Fjorårets debutalbum Man Made, troner høyt på min liste av fete utgivelser de siste årene. Den oppadgående London-artisten slipper gang på gang fargerike neo-soul- og RnB-låter som puster deg varmt inn i ørene og roer ned nervene. Bassriffet og grooven i låten er nok til å dempe lyset i rommet, mens Greenteas behagelige stemme øker selvtilliten uansett hvor dum dagen er. «Stuck in The Middle» kommer også, som artistens musikk ofte gjør, hånd i hånd med en estetisk musikkvideo som utvider og gjenspeiler den apatiske vibben i teksten. Sommeren ser enda lysere ut med denne i spillelisten.  

– Jørgen Engebret, GAFFA-kritiker

Rosa Chemical – POLKA 3
Riv deg løs fra det engelskspråklige monopolet og frisk opp sommeren med denne merkverdige bangeren fra det russisk-italienske gayikonet Rosa Chemical. Det er den tredje kødne utgaven polka-hiphop fra Rosa, og de er like sjuke alle sammen.  

– Geir Magne Staurland, sjefredaktør

 

iv>
ANNONCE