Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Tycho, Jenny Hval, Cakewalk og Lambchop er blant GAFFA-redaksjonens sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Da er vi allerede kommet såpass godt i gang med 2017 at vi er i slutten av februar, noe som betyr at det snart er vår og at det blant annet begynner å bli lysere ute. Det er også litt ekstra fint å gå på konsert nå i denne snart-vår-perioden, er det ikke? Det er i hvert fall ikke mindre fint.

Denne uka er det dessuten mye bra som skjer på konsertscener rundt omkring i landet vårt.

I Bergen arrangeres det støttefestival for spillestedet Garage, hvor en rekke artister og band skal opptre hele uka. I Stavanger og på Folken skal trioene Cakewalk og Krokofant spille konsert, mens Oslo får besøk av blant andre Tycho og Lambchop. I tillegg til en hel del mer.


Her er noen av konsertene GAFFA-redaksjonen anbefaler denne uka.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].

Tycho: Parkteatret, Oslo, 20. februar


Den San Fransisco-baserte artisten Scott Hansen og hans trio Tycho lager ambient og eksperimentell elektronika. Det siste albumet Epoch, som ble gitt ut i fysisk format for nøyaktig én måned siden, er det siste tilskuddet til en triologi, og deres tredje album i alt. Det er også resultatet av Hansens og Tychos utvikling gjennom de to foregående albumene Dive fra 2011 og Awake fra 2014.

Sistnevnte sørget for Tychos gjennombrudd og ble omtalt som et av de aller beste elektronikaalbumene i 2014.

Alt ligger til rette for en særdeles fin mandag kveld på Parkteatret i kveld, med andre ord.

Støttefestival: Garage, Bergen, 20. februar til 26. februar


Under tittelen ”7 Dager i Garagen” vil det på Garage denne uken bli arrangert støttefestival for spillestedet. Etter at det ble kjent at Garage har vært i økonomiske vanskeligheter den siste tiden, har et kollektivt musikkmiljø kastet seg rundt for å hjelpe, og nå er det klart for en syv dager lang støttefestival. Hele uka, altså. 


Hvitmalt Gjerde, The Megaphonic Thrift, Torgeir Waldemar og Hjerteslag er noen av dem som skal spille denne uka.

Les mer her.

Hjerteslag, som spiller torsdag kveld, sørget for en av fjorårets aller beste låter, Sang Til Sonja (den var å finne på GAFFAs liste over fjorårets beste låter og på Kritikertoppen):

Jenny Hval: Rockefeller, Oslo, 23. februar


Det er en underdrivelse å si at Jenny Hval (bildet) gjorde stor suksess i fjor. Albumet hennes var å finne på årslistene både her til lands og i utlandet, i tillegg at hun ble 3 ganger Spellemann-nominert og var å se på coveret til det britiske musikkmagasinet The Wire. Blant annet. Her i GAFFA kåret vi albumet til fjorårets syvende beste, det beste av de norske, og det var også det eneste norske albumet som kom inn på topp 10-listen.


Vår anmelder beskrev albumet (Blood Bitch) blant annet som “kunst av høy kvalitet”.

På torsdag spiller hun på Rockefeller.


Cakewalk og Krokofant: Folken, Stavanger, 23. februar

Det er duket for en kveld med jazz, impro og rock når trioene Cakewalk og Krokofant spiller konsert på Folken i Stavanger førstkommende torsdag.

Førstnevnte er en improrocktrio, bestående av Stephan Meidell (The Sweetest Thrill), Øystein Skar (Highasakite) og Ivar Loe Bjørnstad (Hedvig Mollestad Trio), som har gitt ut et par særdeles sterke album på plateselskapet Hubro Music. Sistnevtne spiller eksplosiv jazzrock og er aktuelle med nytt album på Rune Grammofon. Vi så dem (Krokofant) på Platebutikken Big Dipper på lørdag (shout-out til Platebutikken Big Dipper for mange fine lørdag-formiddag-konserter!), og vi fikk bare lyst til å høre mer.

Kjetil Møster: St Edmund Church, Oslo, 25. februar


Hvis du ikke har vært på konsert i St Edmund Church ennå (du vet, den kirken ved siden av Revolver), er det på tide. Har du ikke sett saksofonist og komponist Kjetil Møster spille konsert før, er også det på tide.


I regi av ARC, en konsertserie som er et samarbeid mellom studioet ved samme navn og spillestedet Revolver, spiller han denne kvelden med den finske neo-folk-musikeren Pekka Käppi og den norske duoen Morudes som oppvarming. Det er den tiende utgaven av konsertserien, hvor blant andre Susanne Sundfør, Aiming For Enrike, Jonas Alaska og Morten Qvenild også har opptrådt.

Lambchop: Parkteatret, Oslo, 26. februar


Nashville-bandet Lambchop slapp sitt tolvte album FLOTUS - For Love Often Turns Us Still 4. november i fjor, så når de gjester Oslo og Parkteatret på søndag, kan vi nok vente oss både ny musikk i tillegg til gamle klassikere.

Selv om Lambchop har byttet ut over tolv forskjellige medlemmer gjennom årenes løp, er stammen, Kurt Wagner, fremdeles med.

Hør den første singelen (som er på 18 minutter!) fra LOTUS her:

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.


ANNONCE