Nyhet

GAFFA Anbefaler - Uke 44

FYSJ! Så mye bra denne uka! Har du en anbefaling? Send mail til [email protected]

«Call Your Mother Back» - Rick Grove 

Mammadalter united! På sin siste singel kommer hele norges indie-softboy med biker-bart og krøllete hockey; Rick Grove, med all slags herlig dilldall. Med såre Mikhael Paskalev-ish vokaler (me like!), gitar-hakking, dritkule tromme-samples, bass full av bunn og tilskudd av konsollstålgitar (?) - så savner man lite i en utforskende og spennende produsert mix. Her kan alle utakknemlige sønner og døtre finne den nødvendige inspirasjonen til ringe moren sin for en kjapp liten ubedt prat, så man kan bøte på sporadiske besøk for å fylle tom mage på slutten av måneden. GAFFA var til stede på to av konsertene til Rick Grove under by:Larm 2022, og voucher full-on Groves låtskrivertalent, varme og scene-swagger. Check it! 


«Breaksurface» - Glassmanet 

Norges nye dreampop-shoegaze band, Glassmanet, har sluppet en låt full av atmosfærisk 80/90-talls lydvegger, trommemaskin, lagpålagpålag vokaler og pulserende romlyd - fra deres soon2come EP «EBB».  En 2 minutters herlighet med alt man trenger om man liker gitarpedal-pregede lydbilder, av samme type som man finner fra band som my bloody valentine og Cocteau Twins - blandet med driven til punkeband som Le Tigre og Eagles of Death Metal


«Aphrodite» - Ocean of lotion

Ocean of Lotion  (gøy bandnavn!), er en bergensband som har holdt på i et tiårs tid. På deres siste plate, LouiLouiLoui, er det ingen hemninger når det kommer til blandinger av pionerende utforsking på tvers av sjangre. Etter å skøytet gjennom plata har jeg landet på at førstelåten Aphrodite er min store favoritt.  Her får du 80-talls synths som får meg til å tenke på siste plata til Bergenskollega, Datarock, og vokal-harmonisering som minner om Queen, blandet med indierock-dramaturgi fra elgitar og bass som minner meg om White Lies og vokaler som minner om The Kills blandet med Nothing But Thieves. Bass-synthen på starten av låten kunne vært et Slowtai-sample. Jeg er helt lost i vokallinja «I’m lost in America… I’m Lost where ever I go.. I’m lost in America - carry me home, carry me home» , og skvetter til når alt plutselig brytes ned i black metal-aktige tunge gitarer på veien ut av låten. Alt i alt har dette bandet alt. Fantastisk strukturering av låten, kule kompissjoner, stålsolide sangere og et tydelig særpreg, alt i alt. Wow! Denne må du faktisk sjekke ut. 


«Bomerang» - Hjerteslag

Det var et tidspunkt hvor jeg tenkte at Hjerteslag «bare» var John Olav Nilsen & Gjengen volum 2. Den tid er forbi! For en inderlig, deilig og sexy levert låt fra Bergensbandet. Jeg simpelthen ELSKER hvordan stemmen til vokalisten klinger med herlige «Å-Å-Å» over og en god gammeldags indierockete mix. Kjære Norge vest er best på teft når det kommer til vellevert post-punk! 


«Orke kje» - VALP

For en stemme! Med samme pønk-energi som Frk Fryd og Sløtface leverer vestlandsbandet en sykt tilfredstillende rockelåt alle må få med seg. Ch-ch-check it motherfucking out:) 


 

ANNONCE