Nyhet

Dette var høydepunktene på Slottsfjell

Fire solfylte festivaldager er over – her er GAFFA-skribentenes utvalgte høydepunkter blant konsertene som ikke ble anmeldt.

Fire solfylte festivaldager er over – her er GAFFA-skribentenes utvalgte høydepunkter blant konsertene som ikke ble anmeldt.

Etter nedleggelsen av Hovefestivalen er det tydelig at den samme målgruppen har fått Slottsfjell som sin «go to-festival». Årets festival var en firedagers solfylt opplevelse. Denne utgaven av festivalen inneholdt en rekke sterke, norske artistnavn, en rekke oppslag om berusede mindreårige kjørt hjem av barnevernsvakten og som i fjor; avlysning fra det største hiphop-trekkplasteret.

Ingen seksere, én femmer


GAFFA var på plass under årets Slottsfjell-festival i Tønsberg. Der anmeldte vi i alt syv konserter, hvor ingen stod til seks stjerner, kun én til fem, fire til fire og to til tre.

LES OGSÅ: Artisten vedtar bot etter hasjrøyking på Slottsfjell.

Onsdag så vi popfenomenet Sigrid, som vår anmelder ga fire stjerner og skrev: «De fine øyeblikkene står i kø, men man blir fort litt mett når alt som kommer er desserter. Jeg savner en middag». Deretter den unge rapperen Wonder The Boy på P3-Scenen hvor vår anmelder mente «konserten overlevde enkelt hypens ofte harde møte med virkeligheten», men dommen endte likevel på fire stjerner.


Artikkelen fortsetter under bildet.

Publikum på Slottsfjell. FOTO: Ane Østnes / GAFFA


Torsdag endte Julie Bergan på tre strenge stjerner, og ble sammenlignet med rosa Hubbabubba-tyggis, mens The Hives høstet en firer med sitt beryktede liveshow til tross for katastrofal lyd.

LES OGSÅ: Green Day-vokalisten klar med ny supergruppe.

GAFFAs første femmer ble gitt til Gabrielle fredag, hvor vår anmelder mente Kongescenen burde omdøpes til Dronningscenen etter bergenseren hadde gått av scenen. Hjerteslag spilte samme dag og ble kalt god tomhetsdyrkelse, men energinivået holdt et for labert nivå – de endte med fire stjerner, de også.


Den siste dagen var det kun Hvitmalt Gjerde som ble anmeldt, da Gucci Mane avlyste i siste liten. Bergenserne levde ikke helt opp til forventningene og endte med tre stjerner i det vår anmelder kalte «halvhjertet surferock». 

Artikkelen fortsetter under bildet.


Gucci Mane sin konsert lørdag ble avlyst. FOTO: Jonathan Mannion

Selvfølgelig var våre utsendte rundt på flere konserter enn de som er omtalt over. Av disse var det mange som vekket stor begeistring, og under følger de fem artistene vi mente leverte de beste konsertene på Slottsfjell. 

Pasha: Baglerscenen, torsdag


Sandvika-rapperen med den karakteristiske afroen er en energibombe med upåklagelig engelsk flow. Ikke bare er en flowen sylskarp, men også beatsene, særlig i liveformat blir de både hardtslående og smoothe på en måte som får Pasha til å høres ut som sjefen på minst tre av Slottsfjells andre scener. Og det taper seg ikke akkurat på at fanskaren i front tar seg ut som kokvarme Pasha-ildsjeler hele konserten gjennom.

LES OGSÅ: Nektet å anmelde Karpe Diem.

Toothfairy bistår rapperen sterkt. Med på scenen er for eksempel både Coucheron og Iffy Orbits trommeslager. Det er den ekstra lille piffen, de medbrakte musikerne på scenen gir Pasha det lille ekstra som gjør akkurat denne Slottsfjell-konserten til en av de beste. Pasha og hans bands perfomance var rett og slett ypperlig, hyper og altoppslukende. 

Anna Of The North: Baglerscenen, fredag


Lyden av Oslo flyter grasiøst mot det sittende publikummet, som etter å ha forstått hvilken sang det dreier seg om, pakker seg foran scenen. Det hele kan høres litt ut som synthwave på valium. Det kombinert med fortryllende vokal fra Anna Lotterud viser seg å være det perfekte rusmiddelet, enten for å lande etter Dårlig Vane som tidligere på dagen gjestet samme scene, eller for å starte Slottsfjelldagen.


LES OGSÅ: Nytt stjernesamarbeid for Anna Of The North.

Det er sukkersøt musikk. Faktisk så søt at de rosafargede hestene som løper på backdropet blir overgått av det nesten-magiske samspillet mellom de lette synthene og Lotteruds milde, behagelige tilstedeværelse og vokal. Anna Of The North er nok musikkens rosa marengs. Det er tvers gjennom søtt, men fy søren så godt det er i rette tidspunkt!


Rein: Tårnlunden, fredag

«Fuckin´ girlpower!» roper Joanna Rein fra den lille scenen. Det skal de neste 45 minuttene vise seg å stemme. For som et discofisert Crystal Castles, går gruppen rett i strupetak på det dansende publikummet, og virkelig fillerister det. Energien er brutal, og med to trommiser er lydbildet så hard, slemt og industrielt at dansen fort går av seg selv. Som om Rein styrer hjerterytmen din. Gruppen oser av spilleglede og ektefølt entusiasme.

LES OGSÅ: Hiphop-stjernen kan risikere 44 år i fengsel.


«Om dere liker hard elektronisk musikk skal dere bli!» Joanna Rein er ikke sjenert, og det er livsnødvendig for denne typen musikk. I likhet med sine kjære landsmenn i The Hives, som spilte dagen før, har de latt «du skal ikke tro du er noe»-holdningene brenne, og den flammen brenner godt med Rein.

Mikhael Paskalev: Baglerscenen, lørdag


Det finnes ingen på hele Slottsfjell-programmet som passer bedre sammen med skinnende dagssol, dagens første iskalde øl og et litt forfjamset og fjernt morgensinn enn Mikhael Paskalev. Mannens musikk er fortsatt utrolig sjarmerende og deilig – stemmen er nydelig sødme, lyden akkurat passe slack og melodiene sukkersøte, men med brodd.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Paskalev på Garage i Bergen.

Med både Billie Van og Jonas Alaska i bandet var det utvilsomt tight konserten gjennom, og ikke minst engasjerende gjennom de stillere sekvensene så som de mer rushede og oppjagede. Mer Mikhael Paskalev som start på dagen, takk! Lite gjør seg bedre.

Jillionaire: Baglerscenen, lørdag


Det skal ikke så mye til for å virkelig glede nordmenn. Har du allsangfaktor, kjente rytmer og god stemning er du meget godt på vei - og det er nettopp dette Jillionaire byr på. DJ-en er mest kjent som halvparten av Major Lazer, men er denne kvelden solo i ens ærend å få publikum til å danse. Melodiene sklir elegant over i hverandre, og droppene er grandiose. Med «klassikere» som Daddy Yankees Gasolina, Turn Down For What og ellers kjent materiale, er det samlet et stort, unisont dansende publikum.


Til tross for at det er Slottsfjells siste dag, har nok ikke energinivået hos publikum vært høyere under festivalen.

LES OGSÅ: Stort intervju med Lorde.

Stemningen tilsier at dette er konserten mange har håpet på under årets Slottsfjell. Etter Matomas fadese av en konsert, er det tilfredsstillende å få god miksing servert på sølvfat. Miksen av eget materiale, mellomspill og knallharde drop er så lekkert dandert at undertegnede overgir seg til dansen, og resten er et eventyr av et DJ-sett.

Hva var dine favorittkonserter på festivalen? Legg gjerne igjen en kommentar under artikkelen eller på vår Facebook-side.

ANNONCE