Nyhet

Skildrer kvinnen som en nordavind

GAFFA.no - alt om musikk.

Hjerteslag skildrer kvinnen som en nordavind i ny singel.

Bergensbandet Hjerteslag (bildet) slipper i dag singelen Nordavind på Eget Selskap. Singelen følger opp Skyggesiden og blir slik låt nummer to i vente på et tredje album.

Det er ikke gjort kjent når et tredje album er ventet. Forventningene er imidlertid høye, etter at andrealbumet Vannmann86 tok landet med storm i 2016.


LES OGSÅ: Nick Cave & The Bad Seeds til Bergenfest.

Vannmann86 ble kåret til årets syvende beste album ifølge hele Norges kritikerstand og populariteten viste seg vel så mye under bandets opptredener på både Øyafestivalen og Slottsfjell i sommer. Dessuten inneholdt albumet rockehiten Sang Til Sonja.

Kjent for inderlige tekster


«Landets nye tåredryppende inderlighetsmonster» ble det sagt om bandet i sommer. De har gjort seg kjent landet over for sine tekster, men også for deres «do it yourself»-tilnærming til den musikalske biten. 

Artikkelen fortsetter under låta.


Deres nye låt Nordavind er både inderlig og DIY. Med sitt sylfrekke singelomslag, som mest av alt ligner en svunnen tid, bærer låten på en velkjent lyd. Også denne gang lyder det poprockete med et hjerteslagsk mørke.

— Det er sang om havet

Vokalist og låtskriver Robert Eidevik sier selv at låtens tekst handler om nettopp nordavinden, men hvem nordavinden egentlig er, er definitivt opp til tolkning.


— Nordavind er en sang om havet. Om å bli stormtatt begeistret, men samtidig blåst overende, slik at man lander på dekk og lurer på hva det var som skjedde. Det er en sang om vinden, om en livsfarlig kvinne som aldri i verden kunne stoppet for deg. 

LES OGSÅ: Første artistslipp fra Røverstaden.

Sagt på en annen måte, kan Eidevik også fortelle at låten handler om både «kaos og fristelser». 


ANNONCE