Nyhet

Deltar i Joni Mitchell-hyllest

GAFFA.no - alt om musikk.

Sondre Lerche og Jenny Hval tilføyes den tidligere omtalte hyllestkonserten til Joni Mitchell under årets utgave av Oslo Jazzfestival.

Det melder arrangørene via en pressemelding tirsdag. Konserten, som går av stabelen i Den Norske Opera & Ballett 12. august, vil ellers bestå av opptredener fra en rekke unge jazztalenter. Blant dem Rohey Taalah, Susanna og Frida Ånnevik.

Musikalsk leder for kvelden er Anja Lauvdal og med i bandet er Hanna Paulsberg, Heida Mobeck, Torstein Lavik Larsen, Christian Winther, Magnus Nergaard og Hans Hulbækmo.


LES OGSÅ: Tidal har knapt vokst på to år.

— Jenny Hval og Sondre Lerche er på hver sin måte utforskere av de smalere krokene av populærmusikken. De har vist seg å ha en stor musikalsk bredde og nysgjerrighet som gjør at de vil passe ypperlig i en setting som dette, sier PR-ansvarlig ved Oslo Jazzfestival André Ishak i en kommentar.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Da konserten ble annonsert tidligere i år uttalte festivalsjef Edvard Askeland at «selv om hennes karriere startet i den akustiske folk-scenen så hadde hun en musikalsk åpenhet og nysgjerrighet som førte henne godt ut i jazzterritoriet».


— Hennes forhold til jazz har alltid vært nært, noe albumet Mingus og samarbeidet med musikere som Jaco Pastorius, Wayne Shorter, Pat Metheny og Herbie Hancock beviser.


LES OGSÅ: Svenske indiehelter gjør comeback.

I tillegg til hovedkonserten blir det ekstrakonsert samme kveld. Billettsalget til denne starter onsdag 23. mai klokken 09:00 - via Operaen.no.

Oslo Jazzfestival går av stabelen 12. til 18. august.


ANNONCE