Nyhet

77 nye navn bekreftet til årets Roskilde Festival

Stort slipp fra den danske festivalen i dag.

Den danske festivalen annonserer nytt stort slipp i dag, som blant inkluderer flere norske navn.

Sommerens store høydepunkt for mange norske musikkfans! I dag har Roskilde Festival i Danmark offentliggjort hele 77 nye navn til årets program - inkludert headlineren The XX, som også spiller på Øyafestivalen denne sommeren.

LES OGSÅ: The XX til Øyafestivalen.


I tillegg er sterke navn som Future Islands, Halsey, Icona Pop, Nicolas Jaar og The Jesus & Mary Chain bekreftet til festivalen.

— Det er et vilt klimaks å endelig kunne presentere plakaten med vårt bud på den mest aktuelle sjangerdefinerende og utfordrende musikken i 2017. The XX har på samme vis som Solange, The Weeknd og Lorde skapt massiv oppmerksomhet verden over, selv om de ikke er over 30 år gamle. Om noen kan få praten om manglende hovednavn i fremtiden til å stilne, er det dem, og de har fortsatt potensialet til å overrumple og vinne enda flere fans når de gjester Orange Scene til sommeren, sier festivalens programsjef Anders Wahrén i en pressemelding.

Fra tidligere av er Foo Fighters, The Weeknd, Lorde, Blink-182, Arcade Fire og A Tribe Called Quest annonsert til festivalen.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Flere norske navn


En rekke norske artister har også funnet veien til Roskilde-bookernes ører. Ary, som ble kåret til årets norske nykommer av GAFFAs lesere tidligere i år, Sigrid, Pom Poko og SIBIIR spiller på Dyrskuepladsen utenfor Roskilde denne sommeren.

— Roskilde har alltid vært en av de store mytene for meg. Jeg husker da vennene mine pleide å komme hjem fra festivalen og sove i en uke etterpå. De snakket om at det var som å komme inn i et alternativt univers hvor ingen sover og alle fargene er litt sterkere. Jeg gleder meg veldig til å endelig få se hva de mente, og til å være en del av en så sagnomsust festival, sier Ary til GAFFA.

LES OGSÅ: Hun er årets norske nykommer.


Andre norske navn på programmet er Jenny Hval, Blood Command, Nils Bech, Cashmere Cat og Snow Boyz.

Den komplette plakaten til årets Roskilde Festival ser du under.


LES OGSÅ: Øyafestivalen med fire nye navn til programmet.

ANNONCE