Nyhet

I kveld har nytt norsk musikkprogram premiere

GAFFA.no – alt om musikk!

Plysh skal fylle tomrommet som har rådet i norsk musikkjournalistikk siden Lydverket gikk ad undas. Premiereepisoden kan ses på VIER.LIVE.

– Prosjektet fødes ut av et indre ønske om at et program som dette må finnes.

Det sier Haakon Mathisen om initiativet Plysh som strømmes for første gang klokken 20 onsdag kveld. Han er en av gründerne bak plattformen VIER.LIVE som ble til da kulturlivet stengte ned under pandemien. 


– Utgangspunktet vårt er å fylle det hullet som finnes i norsk musikkjournalistikk. Det finnes ikke noe musikk-TV lenger, hvor artistene kan spille sine egne låter, ikke coverlåter, og hvor musikere får tid til å snakke sammen om musikken og dele erfaringer med det å være kunstnere.

I pilotepisoden ledes programmet av artisten Bendik og gjestes av ARY, Fieh og Ayka. Bendik er aktuell med nytt album fredag, mens Fieh gir ut nytt album neste fredag. ARY ga på sin side ut sitt debutalbum for bare noen uker siden, og ble anmeldt til seks stjerner her i GAFFA. Det mest uskrevne bladet i denne kvartetten er Ayka som i 2021 ga ut EP-en I'll Show Myself Out Now

Alle artistene skal opptre live under sendingen. 


På artistenes premisser

Plysh skal ifølge dem selv være programmet som lager musikk-TV på artistenes premisser. De ønsker å gi det norske publikum et program som ikke har vært tilstede siden NRKs Lydverket forsvant. 

– Nå ønsker vi å utforske hva et musikkprogram kan være i 2022. Dette er mer enn det du tenker et tv-program er. Det er mer som et totalprodukt. Vi har en regissør som tenker helhet og kunstnere i veldig mange avdelinger, fra styling og sminke, fotografering og rekvisitter. Det er helheten av alt dette som skal utgjøre Plysh. Derfor er jeg veldig spent på hvordan det blir. 


Hel sesong til høsten?

VIER.LIVE oppstod 12. mars 2020 da blant annet musikere, programmerere og filmskapere gikk sammen om at de måtte skape noe nytt som kunne leve gjennom lockdown-situasjonen. Tre uker senere hadde de laget en egen strømmeplattform hvor man kunne ta betalt for å se livestreams, ofte i form av live-konserter som grenset til å være musikkvideo-produksjoner.  

Onsdagens Plysh-episode er en pilot, men det finnes likevel flere navn på blokka for fremtiden. Det opplyser Haakon Mathisen til GAFFA. 


– Vi skal bruke det vi lager i dag til å ta med oss abonnentene vi får videre, og søke penger til å få finansiert en hel sesong til høsten med noe å vise til. Det er planen. 

Sendingen kan ses på denne linken

ANNONCE