Nyhet

Romy avslører at The xx er tilbake i studio og jobber med et "spennende nytt album"

Ifølge et intervju med det britiske musikkmediet, NME, har The xx nå gått inn i studio for å spille inn sitt fjerde album

Det har gått sju år siden The xx sist ga ut et album. Nemlig albumet I See You fra 2017. Siden den gang har de tre medlemmene av The xx – Romy Croft, Oliver Sim og Jamie xx – vært på hver sin soloreise.

Likevel har de hatt mye med hverandre å gjøre, med Jamie xx som co-produserte Romys soloalbum Mid Air fra 2023 og produserte Oliver Sims Hideous Bastard fra 2022. Og mens det har vært flere år med musikalsk stillhet fra bandet, har det egentlig aldri vært separert.

I et intervju med det britiske musikkmediet NME sier Romy at tiden de har brukt på hver sin musikalske reise har gitt dem muligheten til å prioritere The xx igjen.


"Jeg tror Oliver, Jamie og jeg alle har prøvd nye ting og lært mye fra forskjellige prosjekter, og jeg tror det er ganske sunt å si: "Hva har vi lært? Hva gjør vi nå?" Og jeg tror det er ganske bredt. åpent, og det er spennende å komme i gang igjen på en måte. Vi har begynt å lage litt musikk og jeg er veldig spent på det», heter det i NME-intervjuet.

Romy kan oppleves i eget navn på årets Roskildefestival.

ANNONCE