Nyhet

Norske artister fronter ny mobilapp

Carl Louis og Ary har vært testpiloter for det nye samarbeidsverktøyet Museai.

Den nye mobilappen Museai lanseres snart bredt i Norge. Appen er et samarbeidsverktøy for musikere. Her kan man spille inn låtskisser, legge til instrumentspor og dele låtene seg i mellom. Carl Louis (bildet), den ene halvdelen av CLMD, satser nå som soloartist og fikk tidligere i høst med seg stjerneskuddet Ary på låten Telescope, som hadde premiere her på GAFFA. De to har brukt appen når de har samarbeidet om låter.

Ideen til applikasjonen fikk musikerne Trym Westbye Syversen og Erlend Kartvedt da de studerte sammen i Kristiansand. Som mange andre tok de i bruk taleopptakeren på mobilen for å spille inn låtideer, men synes samtidig den manglet funksjonalitet. Sammen med gründeren Daniel Kumar har de videreutviklet Museai.

— Mye av tanken bak Museai er å passe på at musikere kan bevare og styrke den kreative impulsen som plutselig kommer og ved hjelp av mobilen raskt kunne sparre med andre slik at man kan gå fra idé til en ferdig låt, sier Trym Westbye Syversen i en pressemelding.

Mobilselskapet NetCom har laget en serie dokumentarfilmer om forskjellige mobile suksesshistorier. I den første filmen kan man se hvordan Carl Louis og Ary har samarbeidet ved hjelp av Museai.

ANNONCE