Konsertanmeldelse

Har noen øvd til dette?

Siyabång

by:Larm 2022

Opptredenen minner mer om et innslag på skoleballet enn en seriøs rapkonsert.

I 2019 sprang Siyabång ut av Urtehagen i Oslo. Siden har han sluppet en rekke solide låter som har gjort ham fortjent til en pallplass i dagens raplandskap. Med en fjelldyp røst leverer Siyabång gangsterrap med original lyrikk og spenstig flow. «Området» fra 2020 er allerede erklært en av landets råeste raplåter de siste årene og Tommy Tee har med seg rapperen i den pågående låtserien «In studio w/».

Ved midnatt på by:Larms jomfrudag spilte rapperen foran et ribbet publikum på Sentrum Scene. Men…

Skuffende fra start
Men hva skjedde her? Selvfølgelig kan det være skuffende å spille for et kvartstappet lokale, men desto viktigere er det å opprette kontakt med publikum tidlig. Det holder ikke å be dem komme nærmere etter et par låter. Kommunikasjonen må også skje under selve fremførelsen.

Dessverre er rapperen totalt fraværende i første halvdel av konserten. Han beveger seg retningsløst rundt på scenen uten noen form for innlevelse. Den dype stemmen mangler ikke kraft og klarer å romme rommet, men bommer altfor mye på beaten slik at vokalen ofte bare blir et slags høylytt ekko av playbacken.  

Foto: Alf Simensen
Foto: Alf Simensen

Ja! Å, nei…
Litt uti konserten begynner det å løsne. Rapperen viser at han faktisk har litt scenetekke og begynner å mestre balansen over isen han sklir på. Håpet vekkes om at dette er iferd med å bli den fete rapkonserten som sto på ønskelisten. Både tilstedeværelsen og gjengivelsen av musikken skrus plutselig ti hakk opp.

Dessverre varer dette kun et lite øyeblikk. Scenen suppleres av en featureartist som er med på én låt, som så blir på scenen og bidrar til å dra ned konserten ved å sjangle meningsløst rundt i kulissene. 

Det skal også nevnes at Siyabång har med seg en hypeman som bommer på de riktige stedene og overdøver når det passer dårligst.

Når alle elementene krasjer er det vanskelig å se for seg at noen har øvd til dette.

ANNONCE