Nyhet

«Norges ukronede popkonge» lanserer storkonsert i Oslo Spektrum

Han tar med seg KORK i Oslos storstue for å feire jubileum.

Det er 4. november at Morten Abel inntar Oslo Spektrum sammen med Kringkastingsorkestret. Anledningen er at Morten Abel blir 60 år i år. 

Under koserten loves materiale som skal strekke seg på tvers av alle hans musikalske prosjekter de siste fire tiårene. 

– Jeg har alltid holdt de forskjellige prosjektene mine adskilt. Mods, The September When, Peltz og solo-låtene. Når jeg nå skal samle låtene i én konsert, måtte det være med en annen innpakning, derfor var det fantastisk at KORK ville bli med på dette. Det blir spennende å høre hvordan alle disse epokene, som spenner over så lang tid, og så forskjellige uttrykk, nå skal presenteres som én konsert.

Det sier Morten Abel selv, og fortsetter:


– Da jeg valgte ut låtene til dette, var det to ting jeg tenkte på; mine egne favoritter, og publikum sine favorittlåter. Noen ganger møtes vi, andre ganger ikke. Så dette blir spennende.


Morten Abel har holdt seg relevant i norsk popmusikk i flere tiår på rad. Det hele startet med Stavanger-bandet Mods og låter som «Tore Tang» og «Me to går alltid aleina». Deretter skrev han rockehistorie med The September When og låter som «Bullet Me» og «Cries Like A Baby». 

Deretter fulgte et kort intermezzo med bandet Pelz før det tok av med en solokarriere som strekker seg helt fra hiten «Lydia» til han slo over på norsk og leverte låter som «Frøken Vilikke».

Morten Abel har tidligere lansert storkonserter i Stavanger sammen med Stavanger Symfoniorkester. Disse går av stabelen 20., 21. og 22. oktober i Stavanger konserthus. 


Billettene til Oslo Spektrum-varianten av Morten Abels jubileumskonsert slippes torsdag kl 10.

ANNONCE