Nyhet

Annonserer stor norgesturné - og nytt album

GAFFA.no - alt om musikk.

Morten Abel lover nytt album på nyåret og har allerede slippturnéplanene klare for mars måned.

Evig Din blir tittelen på den kommende platen, der Abel på sitt andre norskspråklige album byr på et knippe nye låter.

Ni konserter i blant annet Operaen, Drammens Teater og Stavanger konserthus står for tur for Abel. Men før marsrunden, blir han å høre med Mods i Oslo Spektrum 9. desember og på Hadeland 26. januar med sitt eget band.


LES OGSÅ: «Det kunstneriske nivået er skyhøyt».

Tidligere denne måneden opplevde Morten Abel å bli nominert til Rockheim Hall of Fame for sjette gang. Kanskje slipper den norske musikklegenden inn ved denne korsvei. Ifølge nominasjonskomiteen har Morten Abel satt mange rekorder på både plate- og konsertmarkedet og har klart å være ledende innen norsk rock i tre forskjellige konstellasjoner i tre forskjellige perioder:

Først som Mods-medlem på 80-tallet, deretter frontet han i The September When på 90-tallet, og nå for tiden som soloartist med nye, norskspråklige låter.


Artikkelen fortsetter under videoen.

At han kom i gang igjen i tredje karriererunde, var på hengende håret. Til NTB fortalte han i 2015, da norskdebuten I Fullt Alvor kom, at han var «i ferd med å bli musikalsk lat og lykkelig med hverdagslivet».


LES OGSÅ: Intervju med mannen bak årets kanskje sterkeste album.

— Jeg måtte gjøre noe som fikk meg i gang igjen, lykkes med noe nytt. Så jeg startet med blanke ark, med nye folk, i nytt studio, i ny by, med nytt band, på et nytt språk, for å utfordre meg selv.

(©NTB)


ANNONCE