Nyhet

Den folkekjære artisten håver inn

GAFFA.no - alt om musikk.

Den tidligere The September When-frontmannen Morten Abel gjør god butikk. Til neste år samler han gamlebandet for turné.

Morten Abel gjorde god butikk i 2016. Selskapet hans, Topp Stemning, omsatte for hele 8.3 millioner. Nettstedet Hegnar skriver at den folkekjære frontmannens selskap havnet på 7.4 millioner i resultat før skatt.

Abel har ikke tatt ut noe utbytte, og overskuddet ble lagt til egenkapital, som Hegnar skriver at ved utgangen av 2017 nesten var på seks millioner kroner. Abel, som er eneste ansatte i Topp Stemning, har imidlertid tatt ut 700.000 kroner i lønn. Dette var selskapets eneste utgiftspost i fjor ut over honorar til revisor.


LES OGSÅ: Intervju med Sondre Justad.

Tidligere i år kom det frem at Abels gamle band, The September When blir å se på flere festivaler til neste år. Det er ti år siden bandets forrige plateutgivelse.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Bandet ble dannet av flere medlemmer fra Mods, bandet bak blant annet Tore Tang i 1987. Abel er også kjent for en solid solokarriere, og har i løpet av de siste tiårene gitt ut syv album alene.


LES OGSÅ: Oppløses etter anklager om seksuelle overgrep.


Tidligere i sommer spilte den Spellemann-hederspris-vinnende artisten på OverOslo, hvor GAFFAs anmelder delte ut fire stjerner, og skrev at sangene gjorde seg godt, og beskrev bodøværingen som en «klovnete Thåström».

ANNONCE