Nyhet

Morten Abel med uventet stilendring

GAFFA.no - alt om musikk.

Morten Abel åpner sitt nye album med å synge på bodøværing.

Sangen Andre Goe Daga er første gang i karrieren at Abel synger på sitt andre morsmål, Bodø-dialekten.

— Det kom litt overraskende på meg også, selv om jeg bodde mine første 15 år i Bodø, sa Abel til Stavanger Aftenblad i januar. Da fortalte han at det var sånn ordene hørtes ut da de kom – de to første tekstlinjene kom faktisk til ham mens han var i Bodø.


LES OGSÅ: Så nære var Guns N' Roses en «ekte» gjenforening i fjor.

Det nye soloalbumet Evig Din slippes fredag, og er Abels syvende. Tore Renberg, som har skrevet følgeskrivet til platen, kaller det «et forandringspreget kjærlighetsalbum» – hans mørkeste hittil.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Og Morten Abel selv blir karakterisert som «en nysgjerrighetsmaskin, en artist stadig på jakt etter noe nytt i sitt eget uttrykk». At han vendte tilbake til morsmålet på forrige plate, I Fullt Alvor fra 2015, sies å være en omdreining i Abels kunstnerskap.

— Livet har svingt pisken over kunstneren, men dette er ikke bitter kunst. Låtene til Morten Abel har alltid hatt en spesifikk effekt på meg, de har gitt meg kraft og energi. Det er en uforfalsket kvalitet ved kunstnerskapet. Slik er det også denne gang, selv om Abel innrømmer at han «treng breie skuldra før å bær det her», skriver Tore Renberg.


LES OGSÅ: Intervju med by:Larm-aktuelle Halie.

Nå bærer det uansett ut på turné for Morten Abel, som starter 2. mars med dobbeltkonsert i Stavanger Konserthus, opptrer to kvelder i Operaen i Oslo, og også er innom Bodø, før festivalsommeren venter.

(©NTB)


ANNONCE