Nyhet

Sigur Rós tilbake i studio etter turbulent tid

GAFFA.no – alt om musikk!

Det går mot lysere tider for Sigur Rós.

Trommeslageren Orri Páll Dýrason forlot det islandske bandet etter anklager om seksuelle overgrep og voldtekt i 2018.

«Etter de ekstremt alvorlige og personlige anklagene mot ham de siste dagene, har vi i dag akseptert oppsigelsen av vår bandkollega Orri Páll Dyrason for å la ham håndtere dette privat», sa Sigur Rós i en uttalelse da, ifølge Consequence Of Sound.


Historien blusset opp etter at artisten Meagan Boyd, som jobber under navnet Yin Shadowz, la ut et innlegg på Instagram hvor hun skrev at Dýrason voldtok henne i 2013. Ifølge Boyd møttes hun og Dýrason i Los Angeles i 2013, da Sigur Rós var i byen for å spille i hennes siste studioalbum Kveikur og at overgrepet skal ha skjedd mens hun sov.

Orri har hele tiden avvist anklagene.

Samme år kunne islandske medier rapportere at bandet var under etterforskning av den islandske ekvivalenten til det norske skatteverket. Anklagene gjaldt skatteunndragelse og gjaldt alle tre medlemmene i bandet.


Bandmedlemmene har innrømmet at de unngikk 151 millioner islandske kroner i skatt mellom 2011 og 2014, men har nå beklaget og betalt tilbake pengene pluss bøter og renter. Samtidig hevder medlemmene at de ikke var klar over skatteunndragelsen og skylder på revisor.

14. februar i år la bandet ut et bilde som viser en videosamtale mellom bandmedlemmene Jónsi, George Holm og det nygamle bandmedlemmet Kjartan Sveinsson på sosiale medier. Dette med bildeteksten: «To gamle fjes og et nytt gammelt fjes. Tre av oss er glade for å være sammen igjen og gjøre det vi elsker å gjøre. Spennende tider foran oss».

Dette ble fulgt opp med nye bilder på sosiale medier 18. februar, hvor trioen var i studio Sundlaugin i Reykjavík vinteren 2021, noe som kan være et tegn på at et nytt album er på gang.

ANNONCE