Nyhet

Årets mest leste konsertanmeldelser på GAFFA.no

GAFFA.no - alt om musikk.

Hva vil GAFFA-leserne ha? Hvilke anmeldelser blir lest av flest?

2017 er snart over, og tradisjonen tro brukes disse dagene blant annet til å se tilbake på året som har gått.

I forrige uke samlet vi det GAFFA-skribentene mente var årets beste konserter – basert på deres anmeldelser – og en liste over de utgivelsene og konsertene som har fått totalslakt av våre skribenter i 2017.


LES OGSÅ: Shakira avbryter verdensturné.

Nå er det på tide å flytte fokuset over på leserne. Hva er det leserne er mest interesserte i? Hva blir lest mest?

Topp 10 mest leste konsertanmeldelser i 2017 er følgende:


10. Machine Gun Kelly på Sentrum Scene

FOTO: Jan Erik Eriksen / GAFFA


Som tidligere konstatert; GAFFAs lesere elsker å lese slaktanmeldelser, og anmeldelsen av opptredenen til Machine Gun Kelly på Sentrum Scene i Oslo denne høsten er intet unntak. Anmelder Peder Ebbesen satte tonen allerede med overskriften: «Rap for de som ikke liker rap, rock for de som ikke liker rock». Og derifra bare fortsatte det.

Les hele anmeldelsen her.

09. Håkan Hellström i Grieghallen

FOTO: Jarle H. Moe / GAFFA


Den svenske artisten blir av mange regnet for å være en av Nordens største live-attraksjoner, og det var svært mange av våre lesere som var uenige i anmelder Robert Nedrejords bedømmelse av konserten i Grieghallen denne sommeren. Likevel hadde han kanskje et poeng i og med at konserten i Oslo dagen etter ble avlyst grunnet sykdom.


Les hele anmeldelsen her.

08. Radiohead i Oslo Spektrum


FOTO: Helge Brekke / GAFFA

I Oslo Spektrum fremviser Radiohead et bredt tak om hele sin uhoverlig sterke katalog, her lekes det med sjangre og uttrykk over tyve gode år. Fra det gitarbaserte (OK Computer), til det udefinerbare og uforklarlige ved Kid A-lyden (Kid A, Amnesiac), til den umåtelig deilige pop-rocken (In Rainbows) og det særs rytmefokuserte (Hail To The Thief, The King Of Limbs). Så er det på mange måter tilbake igjen, med det aktuelle albumet A Moon Shaped Pool, som de jo er her for.

Sjangrene og uttrykkene er som fremmede land for hverandre, å se tilbake på høydepunkter er derfor på kanten av absurd, det føles i overkant altomfattende. Det kunne vært forskjellige konserter. Men er det ikke, skrev vår anmelder Geir Magne Staurland om Radioheads første konsert i Norge på 16 år.


Les hele anmeldelsen her.

07. Benjamin Clementine på Bergenfest


FOTO: Tord Litleskare / GAFFA

Benjamin Clementine har blitt sammenlignet med poeter som Sylvia Plath, musikere som Leonard Cohen og pianister som Erik Satie, skriver anmelder Martin Abelvik. Men da han spilte på Bergenfest denne sommeren, var det noe som gikk fryktelig galt. «Hva skjedde, Benjamin?», spør Abelvik – og skjønner ingenting.

«Fra første stund er det rimelig klart; Benjamin vil ikke være her. Benjamin liker ikke regn. Benjamin vil ikke spille i regnet. Benjamin har en jobb å gjøre. Benjamin vet at han må. Men Benjamin vil bare ikke».


Les hele anmeldelsen her.

06. Susanne Sundfør i Oslo Konserthus


FOTO: Stian Schløsser Møller / GAFFA

«Det er med stor iver jeg skriver dette, sent på kvelden. Trøtt, men skjelvende entusiastisk. Susanne Sundførs urfremføring av Music For People In Trouble i sin helhet har nettopp funnet sted en mandag kveld i Oslo Konserthus, og jeg har nettopp labbet hele veien hjem med seks blinkende stjerner i hodet. Aldri, i hele mitt anmeldervirke, har jeg vært mindre i tvil, og ja, jeg har sett henne før.»

Slik innleder anmelder Geir Magne Staurland sin tekst om Susanne Sundførs turnéstart i Oslo Konserthus denne høsten.


LES OGSÅ: Mottar kraftig kritikk etter Rolling Stone-intervju.

«Om Susanne Sundførs konsert mandag kveld i Oslo ikke skriver seg inn i de allmennes historiebøker, blir den ihvertfall hengende blodig fastklort i mitt eget minne for lang tid, om ikke for alltid – for en større mandagsopplevelse har jeg knapt vært vitne til.»

Les hele anmeldelsen her.


05. Amanda Delara på Parkteatret

FOTO: Helge Brekke / GAFFA


«Scenen eksploderer i en herlig blanding av lyseffekter, strykere, elektroniske tracks og Amanda Delaras helt særegne stemme. Fra første øyeblikk drar hun publikum inn, det blir helt stille i salen, og man føler nesten at hele konsertsalen er en eneste stor scene. Det er helt tydelig at artisten er i sitt rette element. Hun virker rolig og selvsikker og fyller hele rommet med en enorm tilstedeværelse.»

Les hele anmeldelsen her.

04. Sigur Rós i Oslo Spektrum

FOTO: Stian Schløsser Møller / GAFFA


Da Sigur Rós fylte Oslo Spektrum til randen denne høsten, stilte vår anmelder Geir Magne Staurland seg spørsmålet om den islandske gruppen faktisk hadde klart å nå målet de satte seg i kjølvannet av utgivelsen av andrealbumet i 1999.


«For er det ikke som om Sigur Rós gjør noe radikalt annet enn andre artister på samme størrelse og i samme rom? Som om selve grunnsetningen deres er ulik? Jo.»

Les hele anmeldelsen her.

03. Spoon på Piknik I Parken

FOTO: Ane Østnes / GAFFA


Det er lite som er tristere enn å bli skuffet over et band du har et sterkt forhold til, og nettopp dette opplevde redaksjonsleder Ellen Lund da Spoon gjestet Oslo-festivalen Piknik I Parken denne sommeren.


«Den store, høye scenen foran en stor, halvtom gressplen er dog med på å forsterke inntrykket av et band som ikke når helt frem. Det er som å se utover Hardangervidda gjennom et møkkete vindu. Eller se et bilde bli ødelagt av et Instagram-filter. Du ser utgangspunktet, du ser hvor fint det egentlig er, eller kan være, men det er noe som hindrer det i nå potensialet.»

Les hele anmeldelsen her.

02. Deep Purple i Oslo Spektrum

FOTO: Per-Otto Oppi Christiansen / GAFFA


Anmelder Henrik Engø Lesjø sin nedsabling av rockelegendene i Deep Purple sin konsert i Oslo Spektrum tidligere i høst er en av årets mest omdiskuterte anmeldelser på GAFFA.no. Kommentarfeltet under artikkelen og på Facebook flommet over av misfornøyde fans, men også av et par stemmer som sa seg enige i bedømmelsen av konserten.


Les hele anmeldelsen her.

01. Alt-J på Pstereo


FOTO: Tor Atle Kleven.

Noe er dårlig. Noe er bra. Men er det ikke ufattelig kjedelig med disse opplevelsene som havner midt på treet også? Da Alt-J gjestet Pstereo i Trondheim denne sommeren kunne anmelder Peder Ebbesen beskrive følgende scenario:

«Ja, så kjedelig var det til tider at mannen ved min side så det for godt å bedrive litt onlineshopping under konserten. Sannelig tror jeg han fant en ganske så fin klokke også.»


Konsertanmeldelsen ble årets mest leste her på GAFFA.no - og leserkommentarene sa seg stort sett enig i bedømmelsen av opptredenen til den britiske trioen.

Du kan lese hele anmeldelsen her.

LES OGSÅ: Stadig flere angrep mot musikere.


ANNONCE