Nyhet

Sigur Rós i økonomisk trøbbel

GAFFA.no - alt om musikk.

Myndighetene fryser verdier tilsvarende 62 millioner norske kroner.

Islandske medier kunne tidligere i dag melde at Sigur Rós er under etterforskning av skattedirektoratet i landet.

Anklagene dreide seg om skatteunndragelse, og skulle gjelde samtlige tre medlemmer i bandet. Distriktskommisjonen i hovedstaden har sett det nødvendig å fryse verdier tilhørende bandet, med en total verdi av 800 millioner islandske kroner. Dette beløpet tilsvarer i underkant av 62 millioner norske kroner.


LES OGSÅ: Skambankt gjester Bukta.

Vokalist Jón Þór Birgisson (bildet) er den som rammes hardest, da godt over tre fjerdedeler av verdiene tilhører ham. Dette inkluderer tretten eiendommer, to biler, to motorsykler og seks bankkontoer, i tillegg til eierandeler i tre forskjellige selskaper.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Samtlige medlemmer i Sigur Rós benekter bevisst unnvikelse av skatt, og hevder det hele skyldes tabber gjort av deres regnskapsfører. Bare timer etter at anklagene hadde blitt offentliggjort, kunne Morgunblaðið meddele at bandet hadde betalt gjelden i sin helhet, inkludert renter.


— Vi trodde vi hadde et bra forhold til vår regnskapsfører, og puttet all vår tillit i han, men det viser seg at han ikke har sendt inn den riktige dokumentasjonen til riktig tid, fortalte bassist Georg til avisen.


LES OGSÅ: DumDum-terapi for Anton Ruud.

Det er enda ikke klart eksakt hvor mye penger medlemmene av Sigur Rós totalt skyldte, men det er tydelig at det er snakk om enorme summer. Islandsk lovverk tilsier imidlertid at distriktskommisjonen ikke kan fryse verdier for mer enn det skyldige beløpet i slike saker.

ANNONCE