Nyhet

Rapperen ble nektet å bære spesiell t-skjorte under opptreden på SVT - nå raser hun på Instagram

GAFFA.no - alt om musikk.

Silvana Imam mener at hun ble sensurert av kanalen.

Den svenske rapperen Silvana Imam (bildet) opptrådte sist helg i tv-programmet «Go'kväll». Hun kom til innspillingsstudioet iført en t-skjorte med et bilde av svenskekongen, men ble tvunget til å bytte klær før sendingen kunne gjennomføres.

T-skjortens motiv forestiller en skjermdump fra et intervju med kongen. Under bildet står teksten «Kungen: «Strippklubb? Det är ett ganska vitt begrepp» og «Kung Carl Gustaf förnekar i en intervju med TT alla uppgifter om porr- och strippklubbsbesök och kriminella kontakter».


LES OGSÅ: Anmeldelse av Metallica-konserten i Telenor Arena.

«Kungen har psykos, kungen har psykos. Här är tischan som SVT censurerade på mitt framträdande hos Go’kväll. Vad är det för fel på den...», skriver Silvana nå i et innlegg på Instagram.

Hun passer så klart på å vise frem trøyen.


Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Kungen har psykos Kungen har psykos Här är tischan som SVT censurerade på mitt framträdande hos Go’kväll. Vad är det för fel på den :) ....................... Vikken Då, första singeln från albumet, släpps på fredag 2018.04.27 #vikkendå

Et innlegg delt av SILVANA IMAM (@silvanaimam)


SVT, Sveriges svar på NRK, mener at rapperen ikke fikk bære t-skjorten ettersom den hadde et politisk budskap.

— Ja, det stemmer at vi ba henne om å bytte klær. Det som ikke stemmer et at det ikke er den t-skjorten som hun har lagt ut bilde av på Instagram. Den t-skjorten gjaldt en løpeseddel fra Aftonbladet, som også handlet om kongehuset. Dels ble det reklame for en merkevare, dels var det et politisk budskap som «Go´kväll» ikke kunne støtte, sier Camilla Hagert i tv-kanalen til Aftonbladet.


LES OGSÅ: Spotify reduserer underskuddet.

Men det er ikke Silvana Imam enig i.

— Vi bor i et land som verner om sin ytringsfrihet, men for hvem? Vi snakker så fint om fri tale, men om du vil kommentere monarkiet på svensk fjernsyn, da blir du sensurert, sier hun til Nöjesbladet.


— SVT «spurte» meg ikke om å bytte t-skjorten, men snarere beordret meg til å gjøre det. Ellers ville de ikke filme min medvirkning i programmet, fortsetter hun.

ANNONCE