Nyhet

Dette var høydepunktene på Slottsfjell – ifølge GAFFAs skribenter

GAFFA.no - alt om musikk.

Tre solfylte festivaldager er over – her er GAFFA-skribentenes utvalgte høydepunkter blant konsertene som ikke ble anmeldt.

Etter nedgang i salget ble Slottsfjell i år nødt til å gjøre grep med produksjonen. Publikumsmengden er merkbart mindre, noe også området er blitt. Korte køer, godt vær og danseplass på alle konserter ser ut til å ha fremkalt fornøyde festivalgjester.

Denne utgaven av festen har i liten grad satset på rocken, og i likhet med flere festivaler i Norge har den fått en mer topp 20-preget linje.


LES OGSÅ: Anmeldelse av French Montana på Slottsfjell: «Jeg synes synd på publikum og arrangørene».

Våre utsendte var selvfølgelig rundt på mange flere konserter enn de som er blitt anmeldt. Av disse var det mange som vekket stor begeistring, og under følger det fem artister vi mener leverte de beste konsertene på Slottsfjell.

Company Ink er en livredder

Company Ink på P3-scenen fredag. FOTO: Tobias Bergan / Slottsfjell


Med ikke så mange månedene på beina viste Company Ink seg fra sin beste side på Slottsfjell-fredagen. Axel Olsen og Daragh Wearen Murphy byr på seg selv gjennom hele showet, og overbeviser publikummet med energien sin at de er på rett sted.


Med en åpenbar nesten-mangel på rock på årets Slottsfjell-program, er bandet med sine post-punk-aner en livredder. Olsen virker selvsikker og karismatisk. GAFFA har tidligere skrevet at «det er lett å gå rundt grøten på hvorfor dette bandet er et forfriskende pust for landets rockescene», noe de til de grader bekrefter på P3-scenen.

LES OGSÅ: Dette bandet er «best akkurat nå».

Med seg hadde de en trio på trommer, bass og gitar/keys, som gjør en nydelig jobb, og tilbyr nok futt til å holde spenningen oppe gjennom hele showet. Balansen mellom tekst og melodi sitter i alle låtene bandet fremfører, og det eneste minuset jeg kommer til å tenke på etter konserten er at de ikke holdt på lenger. Dette var helt rått!


En allsidighet av den helt sjeldne sorten

Halie sto på Kastellscenen på Slottsfjell-torsdagen. FOTO: Siri Granheim


Vi har lenge gledet oss til å se hva Halie hadde klart til oss på Slottsfjell. Litt uheldig var hun med spilletiden, da det var mange som ikke hadde rukket å komme seg opp på fjellet så tidlig på torsdagen. Likevel var det en fryd å se Halie opptre for alle som møtte opp på Kastellscenen. Det er tydelig at Halie har blitt langt mer komfortabel på scenen den seneste tiden. Fra start til slutt var det tydelig at hun virkelig koste seg der hun stod.

LES OGSÅ: GAFFA og Years & Years på båttur - se video.

Det skader heller ikke at hun har skrevet noen nye låter siden vi så henne under by:Larm. Talentet har hele tiden vært der, men nå ble det tydelig at hun også innehar en allsidighet av den helt sjeldne sorten.


Horten-gutten leverer

Sebastian Zalo på P3-scenen. FOTO: Siri Granheim


Sebastian Zalo har allerede gjort seg bemerket som en sentral figur innenfor det nye norske hiphop-landskapet. Showet han hadde på P3-scenen på Slottsfjell viste dog noe vi aldri har sett Horten-gutten levere maken til tidligere. Dette skyldes delvis følget han har med seg opp på scenen. Unge Smul er som vanlig med, i tillegg til DJ Choqwave som imponerte stort med verset sitt.

LES OGSÅ: Intervju med Sebastian Zalo.

Det er soleklart at det som virkelig hevet konserten til nye høyder, sammen med Zalo selv, selvfølgelig, var live-bandet som bisto gjennom hele settet. Det lille ekstra trøkket gjorde en enorm forskjell på energien rundt på scenen og ute i publikum. Selv om det var på en av de mindre scenene, var det av de mest energiske konsertene vi så på Slottsfjell.


Et mesterlig show signert Silvana

Silvana Imam på Kastellscenen. FOTO: Siri Granheim


Silvana er Silvana. Med tekster i toppklasse overbeviser svensken publikum om at kombinasjonen råskap og ærlighet varer lengst. Konserten gir oss tilgang inn i universet hennes, som spinner rundt varierte beats og originale melodier.

LES OGSÅ: Stort intervju med Silvana Imam.

Sceneproduksjonen er enkel, showet er «rett frem», og Imam får være i fokus fra hun går på scenen. Eneste å trekke på er spilletiden. Her hadde det vært på sin plass med konsert senere på dagen, slik at lysshowet hadde kommet til sin fulle rett. Allikevel rår det ingen tvil om at dette er et mesterlig show.


EMIR har kommet for å bli

EMIR på P3-scenen. FOTO: Siri Granheim


EMIR er en mann med mange jern i ilden. Desto mer imponerende blir det når han ser ut til å mestre alt han rører. Alt fra produksjon til måten han beveger seg på er originalt og virker fullstendig autentisk. Ekstra heldige følte vi oss når han viste frem en rekke nye spor. De få innslagene fra Sushi X Kobe skadet heller ikke på stemningen blant publikum.

LES OGSÅ: Komfortabel med «pop-greien».

Låtene er uforutsigbare og eksperimentelle, og det hele bindes sammen av tekster en bare kan forvente fra EMIR. Det blir bare tydeligere og tydeligere at EMIR har kommet for å bli innenfor norsk musikk. Noe vi er helt ok med.


Årets utgave av Slottsfjell er over, men her finner du alt innholdet vårt fra festivalen.

Hva var dine favorittkonserter i år? Legg gjerne ved en kommentar nederst saken, eller på GAFFAs Facebook-side.

ANNONCE