Konsertanmeldelse

Fulltreffer fra Silvana Imam

Silvana Imam

Satelittscenen, Rakettnatt

I en dis av røyk og med et energinivå herfra til månen, leverte Silvana Imam et liveshow av ypperste klasse som siste artist ut på Satelittscenen fredag kveld.

I en dis av røyk og med et energinivå herfra til månen, leverte Silvana Imam et liveshow av ypperste klasse som siste artist ut på Satelittscenen fredag kveld.

Den svenske rapartisten har fort blitt en av de største i Norden, og før konserten har det allerede samlet seg godt opp foran scenen til tross for litt konkurranse fra New York-rapperen A$AP Ferg som spiller samtidig på Hovedscenen hundre meter borti gata.

LES OGSÅ: Politianmeldt to ganger etter festivalkonsert.


Silvanas DJ varmer opp med frekke beats før hovedpersonen selv kommer stormende ut på scenen, og dynamisk setter i gang et heftig lysshow og fete drops på låten storm, fra andrealbumet Naturkraft fra 2016. Det er god aldersvariasjon blant publikummet som har forvillet seg lengre inn i festivalens mørke gater for å få med seg opptredenen til rapperen.

Sterke meninger og politiske utsagn

Imam, som er av litauisk-syrisk opphav, er like kjent for sine sterke meninger og politiske utsagn som for de kompromissløse tekstene sine. Gjennom de sylskarpe låtene Tänd Alla Ljus og Imam Cobain viser Imam seg som den hardbarka feministen hun er.


En del av låtene har playback hvor hun rapper oppå, og det fungerer så utrolig fett.

Anmeldelsen fortsetter under bildet.


Silvana Imam på scenen i Tromsø. FOTO: Siri Granheim

God respons får hun også når hun spiller en av de nyeste låtene sine; 4h.

«Dette er en låt om sex... Lesbisk sex altså, men det finnes annen sex også», konstaterer hun fra scenekanten. Imam som selv er åpent lesbisk titter ned på første rad der et par regnbueflagg veives høyt i været blant publikum.


Fortjener en større scene

Silvana har en utrolig god kjemi med publikum gjennom hele konserten. Utrolig gøy er det også å se på når Imam får alle til å sette seg ned på å huk rett før det ene droppet kommer og alle tar av. Avslutningsvis spiller hun Vikken Då, som også er en av de nyeste 2018- låtene. Hun røper på slutten at det nye albumet Hellig Moder som i utgangspunktet allerede skulle være sluppet, kommer ut i oktober i stedet. Jeg stusser litt over hvorfor hun ikke ble plassert til hovedscenen istedenfor, noe jeg tror ville passet henne godt.

LES OGSÅ: Trekker tilbake album.


Undertegnede nøt hvert øyeblikk av de nesten 45 minuttene Silvana Imam spyttet skarp poesi fra scenekanten. I en sjanger som ellers har sett ned på både kvinner og homofile, satte hun flammer på, og brant ned alt som har med homofobi, rasisme og patriarkatet å gjøre til aske.

Silvana dominerer med intelligens - og jeg kan trygt si at dette er den feteste konserten jeg har vært fått med meg på en god stund.

ANNONCE