Nyhet

Disse konsertene kan du ikke gå glipp av på Slottsfjell denne uka

GAFFA.no - alt om musikk.

Dette er artistene GAFFA-redaksjonen mener du bør prioritere på programmet.

Snart braker det løs med den femtende utgaven av den populære Tønsberg-festivalen. Gjennom tre dager opptrer en rekke internasjonale og norske artister på taket av Norges eldste by.

Programmet er variert, og det bør være mulig å finne noe som fenger for de fleste.


LES OGSÅ: Erlend Hjelvik slutter i Kvelertak.

I mylderet av kjente og totalt ukjente artistnavn kan det være vanskelig å velge. Her er artistene GAFFA.no anbefaler å sjekke ut på årets festival.

En usedvanlig kraftig stemme

Hvem: Halie
Hvor: Kastellscenen
Når: Torsdag 19. juli, klokken 15:30
Hvorfor: Etter å ha imponert sterkt under bransjefestivalene Vill Vill Vest og by:Larm, er Halie nå klar for Slottsfjell. 17-åringen innehar en usedvanlig kraftig stemme og basert på det vi har sett blir hun bare dyktigere og dyktigere til å ta den i bruk. Hun har også nylig vært i Los Angeles for en låtskrivercamp, noe som gir oss forhåpninger om at vi snart kan bli med inn i hennes eget tekstunivers. Uansett om vi får ny musikk eller ikke, er det liten tvil om at tilstedeværende under konserten vil være vitne til et usedvanlig stort talent.


Anbefalt av Mats Norbeck.


Blant de mest spennende artistene som har kommet ut av hovedstaden det siste året

Hvem: Safario
Hvor: P3-Scenen
Når: Torsdag 19. juli, klokken 21:00
Hvorfor: Innen urbansjangeren, som det så populært heter, er Safario blant de mest spennende artistene som har kommet ut av hovedstaden det seneste året. Fra sin egen skole-PC begynte han å produsere usedvanlig fengende musikk, og kort tid etter var alles øyne på 17-åringen. Lydbildet kan på mange måter minne om hans kontemporære SoundCloud-kolleger i USA, men bærer fremdeles et særegent norsk preg over seg. I tillegg til dette har han fått drøssevis med tid på scenen i løpet av 2018, så alt tyder på at Safario er klar til å lage et skikkelig bra show.


Anbefalt av Mats Norbeck.

Vil minne deg på livets skyggesider


Hvem: Girl In Red
Hvor: P3-Scenen
Når: Fredag 20. juli, klokken 16:45
Hvorfor: Marie Ulven, alias Girl In Red, markerte sin artisttilværelse med et brak da hun ut av ingenting slapp singelen I Wanna Be Your Girlfriend. 19-åringen lager låter som kan beskrives med stikkord som melankoli, ungdommelig følelser og solid tekstarbeid. Hun har på kort tid rukket å bli hypet opp av blant annet Natt & Dag og NRK P3, hvor hun tidligere i år var Ukas Urørt. Med sin upolerte sound, og lo-fi-uttrykk kommer Girl In Red til Slottsfjell for å minne deg på livets skyggesider - i en rålekker innpakning selvsagt. Girl In Red spiller på festivalen som en av de første konsertene i karrieren sin. Soveroms-sounden live på festival blir spennende, og Girl In Red kan fort bli et av høydepunktene på årets utgave av festen.

Anbefalt av Bendik Hansen.

LES OGSÅ: Slottsfjell inngår samarbeid med GAFFA.no.


Ironi og humor bakt inn i rockens landskap

Hvem: brenn.
Hvor: P3-Scenen
Når: Fredag 20. juli, klokken 18:45
Hvorfor: «Vi danser for deg, vi er brenn.», slik presenterer bandet seg selv på sin egen Facebook-side. Et ungt, vitalt band med masse energi og god stemning er hva som skal til for å få en sommerfestival til Slottsfjell å koke. brenn. (les: Brennpunkt) er bandet som skal få dette til å skje. Lillehammer-bandet serverer ironi og humor bakt inn i rockens landskap. Med rå, støyende gitarlyd og et «skittent» lydbilde leverer brenn. Akkurat det man trenger for å snike seg unna studiopolerte musikere med teknikerteam tilsvarende befolkningen til små bygder. Bandet kan sammenlignes med Death By Unga Bunga og FIDLAR, men også andre rufsete rockeakter, som Thee Oh Sees og Ty Segall. Rocken er ikke dau, og den blir å oppleves når brenn. inntar fjellet!


Anbefalt av Bendik Hansen.

Politisk og sjokkerende


Hvem: Silvana Imam
Hvor: Kastellscenen
Når: Lørdag 21. juli, klokken 16:30
Hvorfor: Den svenske rapperen Silvana Imam har blitt en yndling hjemme i Sverige. Nå bringer hun den beinharde energien og kompromissløsheten over til Tønsberg. De seneste årene har hun gitt ut en rekke prosjekter, som blant annet har vunnet henne en Grammis for beste artist. Budskapene er politiske og sjokkerende, men leveres fremdeles med et snev av underliggende humor. I tillegg er hun Sveriges selverklærte invandrerlesbe, så her er det mye å glede seg til.

Anbefalt av Mats Norbeck.

Musikk som er ment for solbading og en lett sommerlig bris

Hvem: Jungle
Hvor: Kastellscenen
Når: Lørdag 21. juli, klokken 18:45
Hvorfor: Med sin soulfylte opptreden trollbandt i 2015 syvmannsbandet Jungle publikummet på Kastellscenen i sen ettermiddagssol. Josh Lloyd-Watson og Tom McFarland, frontfigurene i bandet sparer ikke på kruttet, og beviser med ferske singler at dette er en konsert man ikke bør miste. Sjangermessig befinner Jungle seg i skillet mellom soul, indierock og de spiller deg inn i et loungeaktig univers hvor solen skinner og alt er bra. Altså musikk som er ment for solbading og en lett sommerlig bris på taket av sommerbyen Tønsberg. GAFFA anmeldte til fem stjerner da bandet ga ut sitt selvtitulerte debutalbum, og det er slettes ikke umulig at det er dette oppdraget som skal sørge for den siste stjerna for den britiske gruppen.


Anbefalt av Bendik Hansen.


LES OGSÅ: Slottsfjell-aktuell artist etterspør studentpris på festivaler.

Mangler din favorittartist eller ditt favorittband? Gi oss gjerne en beskjed om hvem og hvorfor i kommentarfeltet under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.

ANNONCE