Nyhet

Nå skal historien hennes festes til lerretet

"Silvana – Väck Mig När Ni Vaknat» er tittelen på en ny dokumentarfilm som er i vente. Der har filmteamet fulgt den banebrytende, svenske rapperen Silvana Imam siden 2014.

"Silvana – Väck Mig När Ni Vaknat» er tittelen på en ny dokumentarfilm som er i vente. Der har filmteamet fulgt den banebrytende, svenske rapperen Silvana Imam siden 2014.

Det er en regissørtrio som står bak, ifølge Svenska filminstitutet, som nå har gitt Mika Gustafson, Olivia Kastebring og Christina Tsiobanelis 1.5 millioner svenske kroner i produksjonsstøtte.

De har i fellesskap regissert, skrevet og fotografert Silvana Imam. Resultatet er «en intim kjærlighetshistorie og et unikt innblikk i de første, omtumlede årene av hennes karriere», melder produksjonsselskapet Mantaray Film, i sin tid grunnlagt av den prisbelønte dokuveteranen Stina Gardell.


LES OGSÅ: Silvana Imam på Rockefeller - en naturkraft på scenen.

Silvana-filmen, som blant annet har hatt arbeidstittelen «Ni Har Skapat Ett Monster», er satt opp med premiere i 2018.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Silvana Imam, som er halvt litauisk, halvt syrisk, debuterte i 2013 med albumet Rekviem – og har fulgt opp med EP-ene När Du Ser Mig – Se Dig (2014) og Jag Dör För Dig (2015), før albumet Naturkraft landet i fjor. Sistnevnte var ifølge NRK P3 «ikke like åpenbart politisk tung som rapperens tidligere utgivelser».

Om albumet har hun selv uttalt at «her er min historie, dette er albumet om mitt liv» – og at «ingen gir oss plass til å fortelle våre historier så vi får krige for den plassen uten noens hjelp».


LES OGSÅ: Videopremiere med Unnveig Aas.

Det har vanket svenske priser i spennet årets tekstforfatter til årets homo og beste liveartist på Silvana Imam, som er klar for norske festivaler som Moldejazz og Utkant i juli, Parken og Pstereo i august.

Silvana Imam har flere ganger sett mot Norge: I fjor tok hun med Unge Ferrari på turné, mens hun også var med på remiksen av Karpe Diems «Attitudeproblem» i selskap med d Julie Bergan, Christine Dancke, Bendik og Stella Mwangi.


(©NTB)

ANNONCE