Nyhet

Video: Jenny Hval – The Great Undressing

Jenny Hval sto for et av fjorårets beste album. I dag slipper hun videoen til en av låtene, som viser en naken kvinne som gjør hverdagslige ting.

Musikkredaksjoners årslistebonanza har akkurat lagt seg nå når vi har gått inn i et nytt år. Et av albumene som var å finne på de fleste listene, spesielt her til lands, men også i utlandet, var Jenny Hvals Blood Bitch.

Her i GAFFA kåret vi albumet til fjorårets syvende beste, det beste av de norske, og det var også det eneste norske albumet som kom inn på topp 10-listen.

Vår anmelder tildelte albumet fem stjerner og beskrev det blant annet som “kunst av høy kvalitet”.


I dag slipper Hval musikkvideoen til låten The Great Undressing, som er å finne på utgivelsen. Videoen er regissert av Marie Kristiansen og viser en dag i en helt vanlig kvinnes liv. Det som er spesielt med videoen er at kvinnen er naken. 

— Filmen omhandler en helt vanlig dag i en helt vanlig kvinnes liv. Den store forskjellen er at hun er naken i alle sine dagligdagse gjøremål. Jeg var nysgjerrig på hva som ville bli resultatet av å se en naken kvinnekropp gjøre helt vanlige ting. Kvinnekroppen som gjennom tidene stort sett har blitt representert som et symbol på sex. Ville det fortsatt føles seksuelt å se en naken kropp i disse settingene? Jeg har prøvd å ikke styre det i en retning, men gjøre det så tilfeldig som mulig. I denne filmen er nakenheten hovedsakelig et symbol på ensomhet og isolasjon. I en verden der det å passe inn i et over kapitalistisk samfunn føles som et must, sier Kristiansen i en kommentar til GAFFA.

Torsdag 23. februar spiller Jenny Hval på Rockefeller i Oslo.


Se videoen her:

ANNONCE