Nyhet

EKSKLUSIVT: «Om noe som slår gnist»

«SKAM»-låt, del av Rådhus-klokkenes repertoar og i dag: ny live-video.

«SKAM»-låt, del av Rådhus-klokkenes repertoar og i dag: ny live-video.

Det er mye som skjer for den norske artisten Susanna om dagen. Hun er for eksempel nå snart oppe i én million streams på den «SKAM»-listede låta Love Will Tear Us Apart, og i dag slipper hun en ny live-video, som kan ses eksklusivt hos GAFFA.

Videoen er et opptak fra Serendip-festivalen tidligere i år og viser Susanna spille The Fire sammen med Andreas S. Løwe på keyboard og elektronikk, Helge Sten på gitar, Jo Berger Myhre på kontrabass og elektronikk og Fredrik Wallumrød på trommer. Selv er hun å høre på vokal, flygel og elektronikk.


LES OGSÅ: GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter.

— Serendip er en festival som studentene på Musikkhøyskolen lager. Vi spilte hovedsakelig låter fra Triangle-albumet mitt, som ble utgitt i fjor. Veldig gøy å spille disse låtene live med fullt band. Det var en herlig kveld på Victoria i februar, det ble til og med dansing der etter konserten, forteller hun.

Videoen er laget av Sigurd Ytre-Arne. Se den nedenfor. 


Artikkelen fortsetter under videoen.

Fra Rådhus-klokkene til «SKAM»


Låten har også blitt del av repertoaret til Oslo Rådhus sine kirkeklokker, sammen med låter som Seigmenns Hva vi elsker, Ylvis' Stonehenge, Coldplays Hymn For The Weekend og Scooters The Logical Song. Den blir spilt hver dag klokken 19:00 fra 1. juni til 1. september.

Hva er mest stas: Å bli spilt på «SKAM» eller å bli spilt av Rådhus-klokkene?

— Haha, det oppleves som to svært forskjellige ting. Ja takk begge deler!


LES OGSÅ: Dette er det nye repertoaret til rådhusklokkene i Oslo.

For i tillegg til å bli spilt av Oslo Rådhus, er Susanna å høre i årets sesong av den populære TV-serien «SKAM». Det er i dramatiske scener fra festen på Syng at Susanna And The Magical Orchestra-låten Love Will Tear Us Apart blir spilt.

Vi måtte selvfølgelig høre med henne hva hun synes om dette.


— Det var selvfølgelig kjempestas. 

Følger du med på TV-serien?

— Ja, jeg har fulgt med på «SKAM» - det har blitt mye latter og tårer, gjerne om hverandre. En helt fantastisk serie! 


Artikkelen fortsetter under bildet.

Susanna. Foto: Anne Valeur.


Hva synes du om scenen den ble brukt i?

— Det er en hjerteskjærende scene. Ikke helt overraskende at Love Will Tear ble brukt i en slik scene, den er tidligere brukt i «Grey’s Anatomy» i tillegg til min låt, Believer. Musikken min blir naturligvis ofte koblet med kjærlighetssorg, og død… 

Prisvinnerprosjekt


Susanna spiller tre ulike konserter på Kongsberg Jazzfestival i juli, etter at hun vant den store DNB-prisen i fjor. Det blir nye arrangementer av gamle låter, nye låter, og en slags ballade-hit-parade under solokonserten:

06.07: Go Dig My Grave Susanna feat. Giovanna Pessi, Tuva Syvertsen & Ida Hidle i Kongsberg Kirke

07.07: Susanna solo i Sølvsalen 


08.07: Susanna med band og koret Acta Musicae som gjester Musikkteateret

Det er i den anledning hun nå deler live-versjonen av The Fire. Låten er en av låtene koret Acta Musicae skal være med på.

Les mer om konsertene her.


ANNONCE