Nyhet

Hylles på Oslo Jazzfestival

GAFFA.no - alt om musikk.

Åpningskonserten på årets utgave av festivalen blir en ren hyllestkonsert til Joni Mitchell.

Det bekrefter arrangørene bak Oslo Jazzfestival i en pressemelding tirsdag. Konserten, som går av stabelen i Den Norske Opera & Ballett 12. august, vil bestå av opptredener fra en rekke unge jazztalenter. Blant dem Rohey Taalah, Susanna og Frida Ånnevik.

Musikalsk leder for kvelden er Anja Lauvdal og med i bandet er Hanna Paulsberg, Heida Mobeck, Torstein Lavik Larsen, Christian Winther, Magnus Nergaard og Hans Hulbækmo.


LES OGSÅ: Varmer opp til Spellemann med å gjøre noe han ikke kan.

Joni Mitchell fyller 75 år i år, og det er også 50 år siden hennes debutalbum ble lansert.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Arrangørene bak festivalen skriver at «selv om hennes karriere startet i den akustiske folk-scenen så hadde hun en musikalsk åpenhet og nysgjerrighet som førte henne godt ut i jazzterritoriet».


— Hennes forhold til jazz har alltid vært nært, noe albumet Mingus og samarbeidet med musikere som Jaco Pastorius, Wayne Shorter, Pat Metheny og Herbie Hancock beviser, sier festivalsjef Edvard Askeland i en kommentar.


LES OGSÅ: Dagsland på bedringens vei.

— Ikke mange har satt så dype spor i folks bevissthet opp gjennom sin lange karriere som plateartist som Joni, og hun står frem som en av de største låtskriverne vi har. Vi er derfor veldig spent på hva Anja Lauvdal & co finner på når de nå gir seg i kast med dette materialet, avslutter han.

ANNONCE