Nyhet

Travel musikkuke for hovedstaden – med Øya, Britney, Joni og Ten Sing-feiring

GAFFA.no - alt om musikk.

Det blir en uke i musikkens tegn i Oslo når Øyafestivalen drar i gang, Britney Spears rykker inn og Joni Mitchell skal hylles i Operaen.

Tøyenparken øst i byen inntas av 18.500 publikummere hver dag fra onsdag til og med lørdag. Der rykker både hipstere og vanlige musikkinteresserte inn, for å høre navn som Patti Smith, Arcade Fire, Lykke Li, Arctic Monkeys - og deLillos som spiller Neste Sommer-albumet.

Samme fredag, den 10. august, ankommer 2000-tallsstjernen Britney Spears (bildet) til Telenor Arena, med en ombygget versjon Las Vegas-showet «Piece Of Me». Og storarenaen vest for Oslo er for lengst utsolgt.


— Billettene ble utsolgt på tre timer, opplyser Kristin Svendsen i Live Nation Norge til NTB.

LES OGSÅ: Øyafestivalen med gode råd til desperate billettløse.

Britney Spears, av musikkskribenten James L. Dickerson kalt «2000-tallets Elvis» i et intervju med D2 i 2008, later til å klare seg bedre enn ham i årene som har fulgt.


Hun har de siste årene spilt inn 138 millioner dollar med sitt Las Vegas-show, og restituert seg som familiekvinne med to store sønner. The Guardian gir tre av fem stjerner til søndagens opptreden i engelske Brighton, og kaller det «et glitrende, publikumsbegeistrende fenomen» – med Spears' hitlåter på rekke og rad.

Ten Sing med Dagsland

Denne uken foregår det også Ten Sing-festival på Kalvøya, der det lørdag 11. august skal feires 50-årsjubileum for bevegelsen i Norge. Til jubileumskonserten slippes hyllestplaten De Utrolige, en utgivelse med artister som blant andre Bjørn Eidsvåg, Solveig Slettahjell, Sigvart Dagsland, Silje Nergaard, Rune Larsen, Marthe Wang og Ellen Andrea Wang.


En rekke av disse stiller på scenen på Kalvøya lørdag, ifølge plateselskapet KKV, mens Dagsland avrunder med solokonsert.

Artikkelen fortsetter under videoen.


For den som vil innendørs, byr Oslo Konserthus på selveste John Prine, rootslegenden som er en av yndlingsartistene til Bob Dylan, onsdag 8. august.

Og ikke før er Øyafestivalen over lørdag kveld, så braker Oslo Jazzfestival løs fra søndag 12. august – med en åpningskonsert i Operaen det knytter seg store forventninger til:

Joni jazzhylles


Der skal et stjernelag av norske kvinnelige sangere – pluss Sondre Lerche – hylle Joni Mitchell. Ikke bare én, men to ganger, siden festivalen måtte sette opp ekstraforestilling samme dag.

Rohey Taalah kommer rett fra Øya-opptreden med bandet Rohey, og skal sammen med Susanna, Frida Ånnevik, Jenny Hval og altså Lerche synge Mitchell-låter, med Anja Lauvdal, kjent fra band som Broen, Skadedyr og Skrap, som musikalsk leder for hyllestprosjektet.

LES OGSÅ: Derfor tar Honningbarna pause.


Musikkfestivitetene i hovedstaden fortsetter med jazzfortegn frem til 18. august, og får selskap i kalenderen av Roger Waters midt i uken:

14. og 15. august rykker nemlig Waters inn på Telenor Arena med sin «Us + Them»-konsert, der han både gir til beste klassiske Pink Floyd-låter, ny musikk og solomateriale i tomrommet etter Britneys glitter.

(©NTB)


ANNONCE