Nyhet

Joni Mitchell følger Neil Young – boikotter Spotify

GAFFA.no – alt om musikk!

Uansvarlige mennesker sprer løgner som koster mennesker livet, sier kanadisk sanger om den omstridte podcasten og tar Neil Youngs side. 
 
Joni Mitchell, en av det siste halve århundrets store musikere og låtskrivere, kunngjorde lørdag at hun er solidarisk med sin kollega Neil Young.

I likhet med Young krever hun nå at all musikken hennes blir fjernet fra musikktjenesten Spotify.

– Uansvarlige mennesker sprer løgner som koster mennesker livet, skriver hun på nettsiden sin ifølge nyhetsbyrået dpa.


Hennes mest kjente sang er "Big Yellow Taxi", og ifølge New York Times er albumet Blue et av de 25 mest legendariske gjennom hele 1900-tallet.

Det er foreløpig ukjent hvor stort utslag de to artistene vil ha, men ifølge avisen The Independent har et stort antall Spotify-brukere vart med å fjerne appen fra sin hverdag. 

Onsdag skrev Neil Young på nettsiden sin at han og podcasteren Joe Rogan ikke hører hjemme på samme sted. Spotify har ifølge rapportene sikret seg eneretten til Rogans podcast, som er utbredt i USA, for prisen 100 millioner dollar.


Young anklager Rogan for å agitere for at yngre mennesker ikke skal vaksineres mot covid-19, men også for at podcasten ikke anbefaler godkjente behandlinger for sykdommen og sprer konspirasjonsteorier.

– Løgn selges for penger, skrev Young onsdag.

– De kan ha Rogan eller Young, ikke begge samtidig, slo han fast.


Spotify har valgt side og beholder Rogan og podcasten hans som er populær blant mange høyreekstreme i USA.

Podcasten Joe Rogan Experience blir lyttet til av 200 millioner mennesker hver måned, skriver BBC. Rogan selv avviser at han er en vaksine-motkjemper.

ANNONCE