Nyhet

Øyafestivalens program er komplett - legendarisk gruppe tilføyet plakaten

GAFFA.no - alt om musikk.

Med de tyske pionerene Tangerine Dream, og et knippe aktuelle norske navn, er hovedprogrammet i Tøyenparken nå satt.

Det melder arrangørene bak Øyafestivalen tirsdag formiddagen. I en pressemelding meldes det at arrangørene er overveldet over de gode tilbakemeldingene de har fått på en program de beskriver som «aktuelt og bredt».

I tillegg til Susanna, Hollow Hearts, Lucy Swann og Daniel Gude, er det nok for mange Tangerine Dream (bildet) som er hovedrosinen i pølsa i dagens slipp.


LES OGSÅ: Hun reddet Greni lørdag kveld.

Den tyske gruppen ble startet allerede i 1967, og har siden påvirket og inspirert mange nye generasjoner innen instrumental elektronisk musikk. Grunnlegger Edgar Froese hadde et nært forhold til psych- og krautscenen, noe som preget hans egen musikk. Flere betydningsfulle musikere har i perioder vært medlem av bandet, eksempelvis Conrad Schnitzler og Klaus Schulze.

På midten av 70-tallet fikk de et kommersielt gjennombrudd, med flere album som lå i ukesvis på de britiske salgslistene.


— Tangerine Dream har siden slutten av 60-tallet inspirert artister i ulike sjangre, og de har vært i stadig utvikling. Etter at de i serien «Stranger Things» var hovedinspirasjon til nyskrevet musikk, og bidro med egne låter, har enda en ny generasjon åpna øra for musikken deres, sier Øyafestivalens Jonas Prangerød i en kommentar til GAFFA.no tirsdag formiddag.

Artikkelen fortsetter under albumet.


I 2015 døde Edgar Froese, men hans enke og gjenværende musikere ønsket å fullføre arbeidet.

Electricity Club var på konsert med dagens besetning i London tilbake i april og kunne blant annet melde at det var «vanskelig å ikke bli bergtatt av elektronisk musikk som lages rett foran deg» i en tid hvor det er «enkelt å kunne lene seg på backingtracks og la datamaskinen gjøre alt arbeidet for deg».

LES OGSÅ: Simone slutter i D'Sound.


Fortsatt gjenstår en del festivalinnhold til Tøyenparken, skriver arrangørene som blant annet trekker frem den intime Biblioteket-scenen. Der blir det prating, konserter og annet. I tillegg kommer langt over 100 navn til Klubbdagen, filmprogram på Øyakino og mange flere arrangementer under Øyanatt.

Årets utgave av Øyafestivalen arrangeres i Tøyenparken 7. til 11. august og har ellers artister som Kendrick Lamar, Arcade Fire, Patti Smith, St. Vincent, Arctic Monkeys og Lykke Li på programmet.

ANNONCE