Nyhet

Gjør platecomeback

GAFFA.no - alt om musikk.

Syv år etter at hun slapp debutalbumet, er Lucy Swann tilbake med singelen «Foreign Bodies» – en første forsmak på albumet som er i vente på nyåret.

Singelen – som er ute fredag – beskrives som et eksplosivt comeback fra artisten, som har et lydbilde skildret «som en farverik kakofoni av komplekse rytmer og harmonier» – et sted i den grenseløse og sjangereksperimenterende delen av popmusikken.

LES OGSÅ: Bandet benekter rykter om oppløsning.


Ifølge pressemeldingen er tittelen på albumet Blue, Indigo, Violet And Death, og det slippes tidlig i 2018 på hennes eget plateselskap Egoletgo Records.

Skryt på Øya

Lucy Swann meldte sin soloankomst med langspilleren La Petite Mort i 2010, som fikk solide anmeldelser og Øyafestivalens talsperson til å si at de lot se «imponere av hva denne dama fikk til av lyd og musikalitet alene på scenen». Da hadde hun vært åtte år i bandet Fountainheads, og uttalte til NTB:


— Jeg liker å opptre alene. Det er frigjørende å ha all plassen, ha hele scenen for meg selv. Det er en stor frihet i det å være alene.

LES OGSÅ: Metalband arrestert i USA.

Men Lucy Swann ble ifølge eget utsagn lei lyden av egen stemme. I stedet komponerte hun blant annet instrumentalmusikken til Det Norske Teatrets «Hamlet»-oppsetning i 2014. Det ga ny inspirasjon, og på singelen synger hun igjen. Nå er Swann klar for Trondheim Calling i februar.


(©NTB)

ANNONCE