Nyhet

— Prisen er en stor anerkjennelse

GAFFA.no - alt om musikk.

Samtidig som Bonnie «Prince» Billy melder at han spiller inn et Susanna-album fra 2007 i sin helhet, fikk Susanna også Edvard-prisen for fjorårets Spellemann-vinnende album Triangle.

Susanna Wallumrød mottok Edvard-prisen i Åpen klasse søndag, i konkurranse med Kristoffer Lo og Marius Neset. Det synes hun er stas:

— Prisen er en stor anerkjennelse av mitt arbeid som komponist og tekstforfatter, som jeg blir svært glad for å få, sier hun i en kommentar.


LES OGSÅ: Besøker Norge på sin store avskjedsturné.

Juryen lot seg imponere av den særegne artisten, som de kaller en komponist og tekstforfatter i verdensklasse, og gratulerer henne med «et slagkraftig album». Der tar hun lytterne på en reise i det juryen kaller «et originalt og mangfoldig musikalsk univers», med tekster som går til dypet av hva det er å være et undrende menneske.

Artikkelen fortsetter under videoen.

— Jeg lot alt være åpent, hadde blanke ark, og prøvde å skape et rom i rommet. Da skjedde det utrolig mange fine ting, som la grunnlaget for hvordan platen låter, sa Susanna til NTB da Triangle utkom i april.


Året som fulgte ble preget av mye skryt: Triangle vant Spellemann i åpen klasse, hun komponerte tingingsverket «Garden of Earthly Delights» til Vossa Jazz, mens hun i år gjorde tre konserter på Kongsberg Jazzfestival som oppfølging av at hun vant en høythengende musikerpris der i 2016.


LES OGSÅ: Publikum svikter Arcade Fire.

— Vi gleder oss til fortsettelsen på en allerede strålende karriere, heter det videre fra juryen, som består av komponister og musikkforleggere. Edvard-prisene deles ut av TONO, for å hedre opphavsmenn og -kvinner som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet.

Bonnie Prince William slipper albumet Wolf Of The Cosmos 17. november, og det er ifølge Pitchfork hans nyinnspilling av Susannas Sonata Mix Dwarf Cosmos fra 2007.


(©NTB)

ANNONCE