Nyhet

Nominert til prestisjetung pris

GAFFA.no - alt om musikk.

De nominerte til Edvard-prisen er offentliggjort.

Siden 1998 har TONO delt ut Edvard-prisen årlig til komponister, låtskrivere og tekstforfattere «som i særlig stor grad har utmerket seg det foregående året med utgivelser av musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet».

LES OGSÅ: Går tett innpå den kritikerroste artiste i nye kinodokumentar.


Med prisen ønsker organisasjonen å øke oppmerksomheten rundt norske komponister og tekstforfattere, og å øke nordmenns forståelse for, og kjennskap til, nyskrevet norsk musikk. Prisvinnerens musikk eller tekst til musikk må være urfremført eller utgitt foregående år, og det legges også vekt på opphaverens øvrige produksjon.

Flere profilerte navn

Blant årets nominerte finner vi Highasakite, Marit Larsen og Ina Wroldsen (i kategorien populærmusikk), Ole Paus, Frida Ånnevik og Karpe Diem (i kategorien tekst), Hajk, Cashmere Cat og Pål Moddi Knutsen (i kategorien utfordrer), Kristoffer Lo, Susanna og Marius Neset (åpen klasse) og Cecilie Ore, Sigurd Fischer Olsen og Øyvind Torvund (samtid).


— Det er en stor overraskelse, og ikke minst en stor, stor ære, å bli nominert til prisen. Spesielt gøy er det å være nominert med to andre så utrolig dyktige kvinner, sier Ingrid Helene Håvik (bildet) fra Highasakite.

Artikkelen fortsetter under videoen.


— Det er en stor ære å være nominert i denne kategorien i så godt selskap, tekst er utrolig viktig for oss og noe vi bruker veldig mye tid på, sier Karpe Diem i en uttalelse.

Ifølge en pressemelding fra TONO vi vinnerne i de forskjellige kategoriene bli kunngjort i løpet av de kommende månedene.

LES OGSÅ: Hyller «Space Jam» på coveret til sin nye singel.


Tidligere vinnere av den høythengende prisen inkluderer Gabrielle, Jarle Bernhoft, Thea Hjelmeland, OnklP & De Fjerne Slektningene, Stein Torleif Bjella, Lars Vaular og Fay Wildhagen.

ANNONCE