Konsertanmeldelse

Et velkomment og nødvendig innslag

Ina Wroldsen

Main Stage, Palmesus

Ina Wroldsen er en låtskriver i verdensklasse, og har skrevet låter for mange store artister. Lørdag kveld sto hun på Palmesus som nest siste artist under årets festival.

Palmesus begynner å nærme seg slutten, og etter to dager i strekk med mye EDM, forventer man et lite avbrekk når Ina Wroldsen står på scenen. Det får man også.

Wroldsen starter rolig med Sea fra sin nye EP Hex. Den klokkeklare og sterke vokalen hennes ljomer utover bystranda, foran et hav av flere tusen tilskuere.

LES OGSÅ: — Vi ønsker at folk kan stole på at dette blir Norges beste fest.

Litt senere introduserer hun Fathers Eyes, en gammel hit som også er den hun for mange nordmenn ble kjent med, fra tiden hun spilte i elektro-pop-duoen Ask Embla. Bandet har tatt opp tempoet på låten noen hakk, og gjort den deilige og for så vidt rolige pop-balladen til en mer dansevennlig låt.

«Det er fantastisk å være her», roper hun når låten er ferdig. Ordene står i stil med scenenærværet.

Fin flyt til tross for publikumsprat

Foruten en del irriterende småprat blant publikum og at bandet tidvis overdøver henne noe, er det meste upåklagelig.

Aliens, låten som var på alles lepper tilbake i 2014, sitter åpenbart godt i minnet til publikum, som synger med fra første stund når den blir spilt. Den gjør også at all småpratingen blir borte, og det virker litt som om det er dette folk har ventet på.

LES OGSÅ: Avslutningskonserten på Roskilde avlyst etter fallulykke.

Det musikalske høydepunktet kommer riktig nok på Places, låten til den franske DJ-en Martin Solveig som hun gjorde vokal på i 2016.

Anmeldelsen fortsetter under bildet.

Ina Wroldsen på Palmesus. FOTO: Siri Granheim

Om hun ikke hadde publikums fulle oppmerksomhet tidligere, har hun det i hvert fall nå. Wroldsen selv danser rundt på scenen mens det spyttes flammer opp fra scenekanten, og konfetti blir skutt ut fra scenen.

Et deilig avbrekk som treffer

Avslutningsvis spiller hun Stronger, som er siste låt på EP-en, en brutal og ærlig pop-ballade som har fått god rotasjon på radioen det siste halve året, og som er basert på noe en nær venn av henne har opplevd.

«You sit there and you tell me you fell outta love, and we are in your way so you just gotta leave now».

Det er noe med hennes litt sårbare stemme på denne låten som gjør at det føles som det er meg hun synger til, og at det er jeg som står her med et litt halvt brustent hjerte.

LES OGSÅ: 123 personer tatt med narkotika ved musikkfestival.

Det er ingen tvil om at denne dama kan sakene sine. Hun ga oss dessuten litt hvilepuls før EDM-stjerna Martin Garrix tok over showet, som siste artist ut på scenen for i år.

Det var glissent med jentenavn på den EDM-tunge plakaten til Palmesus i år. Ina Wroldsen ble et deilig avbrekk. Mer av dette.

ANNONCE