Nyhet

Hun er kåret til 2017s internasjonale suksess - følger etter Kygo og Alan Walker

GAFFA.no - alt om musikk.

— I vår bransje føler man jo innimellom at det er mange bomskudd før man får inn et mål og da er det helt klart gøy at det blir lagt merke til, sa Ina Wroldsen da hun mottok prisen som Årets internasjonale suksess for 2017.

Prisen ble delt ut fredag for tredje gang, og Wroldsen følger etter de to første vinnerne Kygo og Alan Walker. Det poengterte også juryen i sin begrunnelse, der det heter:

«Norske produsenter og DJ’er har lenge blitt trukket frem når det norske pop-eventyret omtales. Derfor er det ekstra hyggelig å se at det i 2017 var en låtskriver og tekstforfatter som hadde størst nedslagskraft internasjonalt».


LES OGSÅ: Store nyheter fra Motorpsycho.

Ina Wroldsen har jobbet hardt i ti år, og bygget karrieren stein for stein ifølge pressemeldingen. I 2017 smalt hun til med to låter for Clean Bandit: Symphony, der Zara Larsson er å høre, og Rockabye med Sean Paul og Anne Marie.

Totalt er de to låtene strømmet over 1,7 milliarder ganger, sett over 2.5 milliarder ganger på Youtube, mens Rockabye alene toppet hitlister i over 20 land og solgte nesten 6 millioner digitale eksemplarer.


Artikkelen fortsetter under bildet.

Her får Ina Wroldsen prisen av utenriksminister Ine M. Eriksen Søreide, som sa hun er imponert over Wroldsens suksess og store publikum: — Det er et litt større publikum enn en norsk politiker er vant til å ha. FOTO: Music Norway


«Hits av dette kaliberet er sensasjonelt å oppleve i løpet av en karriere. Ina har opplevd det to ganger på ett år», heter det fra juryen, som ikke var i tvil om hvem som skulle vinne i konkurranse med Kvelertak, Caroline Ailin, Marius Neset og Stargate.

— Det er så mange flinke folk som også hadde fortjent den så det å bli kåret til vinner her er stas, sa Wroldsen da hun mottok prisen fra utenriksminister Ine M. Eriksen Søreide fredag i Oslo.

LES OGSÅ: Klovn på Heimebane.


Prisen består av et Spellemanntrofé og et stipend på 100.000 kroner, som vinneren gir videre til en aktør som var viktig i starten av karrieren. Wroldsen var klar i valget: Pengene gikk til bydelsfestivalen Vær Stolt på Holmlia, der hun selv vokste opp.

— Det var barne- og ungdomsklubber og aktiviteter for de aller fleste. Det var aksept for å ville vise fram det man var god på og det var stadig arrangementer hvor de som ville fikk sjansen til å vise hva man kunne. Det var der det begynte og det er jeg stolt over, sa Ina Wroldsen, som sier det formet henne både som musiker og menneske.

(©NTB)


ANNONCE