Nyhet

— Konseptet omfavner alle som «calls out bullshit»

GAFFA.no - alt om musikk.

I forkant av konserten på Pstereo i Trondheim fredag kveld fikk vi treffe rapperen Silvana Imam (bildet) iført de raskeste brillene hun eier på et hotell langs Nidelva.

Dette er langt i fra første gang Silvana spiller i Norge. I fjor var hun blant annet på en miniturné hvor hun og crewet kjørte bil mellom spillestedene, og Silvana forteller at hun føler tilknytning til både det norske folket og landskapet.

LES OGSÅ: Norsk 16-åring signerer platekontrakt.

Når det andre albumet kommer ønsker hun å gjøre en ny turné i Norge.

— På en måte føles det som om Norge er mitt andre hjem, det er jo her jeg har spilt mest bortsett fra Sverige. Da vi kjørte fra by til by fikk jeg også se veldig mye vakker natur som jeg følte meg connected med. Jeg føler at jeg har en tilknytting til Norge. Nordmenn er veldig åpne for svensk musikk. De forstår svensk ganske godt, og det er også en viktig faktor. Dessuten føles det som at det finnes en bevegelse her som er på vei fremover, ready to take off.

Egen dokumentarfilm

Nylig var det førpremiere på dokumentaren om deg, «Väck Mig När Ni Vaknat», hvordan syntes du det var?

— Ja, det gikk bra! Det var veldig overveldende å se på meg selv i nitti minutter, jeg synes det var litt pinlig å se og høre på meg selv. Egentlig skulle publikum få stille spørsmål, men det var over 900 personer som var på visningen! Det var så mange at en moderator måtte stille spørsmålene. Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Selv om jeg ikke har hatt noe med regien å gjøre synes jeg de har laget filmen på en respektfull måte. De har fulgt meg i en periode av livet som har vært ganske vanskelig, men jeg synes det er en virkelig fin film.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Silvana Imam på scenen under Pstereo. FOTO: Tor Atle Kleven / GAFFA

p>

Det har hendt mye i din karriere de siste årene, både med tanke på mediedekning og prisutdelinger. Hvordan ser det neste året ut for deg?

— Jeg holder på med å lage mitt andre album, lager merch og klær. Og i hele september skal jeg ha et galleri i Stockholm! Jeg er jo en kunstner. Utstillingen skal hete «Nonsense Warrior». Konseptet omfavner alle som «calls out bullshit». Det kommer til å være klær og litt ulike typer kunst, og en interaktiv utstilling som folk kan ta del i. Ingen av dagene kommer til å være like, noen kommer til å ha treningskort og noen skal handle om avisutklipp og medier og sånt. Mye forskjellig!

LES OGSÅ: Full (vinyl)forvirring.

I låten Hon Va starter du med en kronologisk gjennomgang av ditt liv, men hopper fra du var ni år til du var tretten. Vil du fortelle litt hvordan du var da du var elleve?

— Oh, spennende spørsmål, å nei! Det er midt i den mellomperioden, den verste perioden. Usj. Hvordan skal man kle seg, folk begynner med sminke, hvem er jeg, hvem er vennene mine… Ja, jeg er fortsatt litt der. Fortsatt elleve år, haha! Nei, men på en måte kjenner jeg at jeg har vært den samme hele tiden også. Keeping it real since 86.

Silvana Imam spiller på Pstereo-festivalens Kanonscene i kveld.

ANNONCE