Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Rufus Wainwright, Matmos og Jeremih er blant våre sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Festivalsesongen er nok en gang over oss. I Bergen opptrer fantastiske Rufus Wainwright (bildet) på Nattjazz, Øyafestivalen kjører offisiell warm up med Highasakite, Ivan Ave og Ary på intime Blå i Oslo, og både Blackbird Blackbird, Bløsh, Matmos, Jeremih og Antwon er verdt å sjekke ut på norske scener de nærmeste dagene.

Jess, det er mandag og her kommer GAFFA-redaksjonens konsertanbefalinger for de neste syv dagene!

Har du tips om konserter som burde vært nevnt i denne spalten kan disse sendes til [email protected].


Rufus Wainwright: Røkeriet USF Verftet, Bergen 31. mai

Det er ikke hver dag bergenserne får oppleve en såpass intim konsertkveld som det tegner til å bli når canadiske Rufus Wainwright gjør sin første konsert i byen på åtte år under nattjazzen denne uken.

Med sitt ferske album Take All My Loves, bestående av ni fortolkninger av Shakespeare-sonneter, i bagasjen kan publikum i Bergen ganske sikkert se frem til å oppleve nye sider av den fantastiske sangeren og låtskriveren.


Sjekk for øvrig ut hele programmet til Nattjazz i Bergen her.

Highasakite, Ivan Ave & Ary: Blå, Oslo 31. mai


I samarbeid med Aftenposten skal Øyafestivalen i år arrangere noe de kaller Øya Warm Up: En serie med konserter hvor aktuelle artister presenteres.

Smakebitene fra årets Øya-program blir presentert som intime minikonserter på Blå i Oslo, og den første finner sted allerede i morgen. I første omgang er det tre navn som også står på årets Øya-plakat som skal opptre: Highasakite, Ivan Ave og Ary.

Les mer om Øya Warm Up her.

Bløsh: Hulen, Bergen 2. juni


Duoen Bløsh, bestående av spanske Teresa Bernabé og norske Jørgen Berg Svela, har skapt grei interesse rundt seg selv med fjorårets EP-utgivelse Keep Your Tongue og årets debutalbum Keep Bleeding, Keep Breathing.


Vår anmelder tildelte sistnevnte fire stjerner og skrev blant annet: "Fans av Belle & Sebastian vil nok nikke gjenkjennende til den neddempede og sukkersøte Choir & The Stars, mens den dramatiske og svevende låta Nightmares er en særdeles god avslutning på albumet."

Blackbird Blackbird: Internasjonalen, Oslo 2. juni


Mikey Maramag fra San Francisco kommer denne uken endelig innom landet igjen - og det med ny musikk i bagasjen. Soveromsprodusenten er kjent for å blande sampling fra naturen med elektroniske teksturer og drømmende chillwave.

Med andre ord er dette en gyllen anledning til å få kickstartet den første sommermåneden på eksemplarisk vis.

Blackbird Blackbird spiller også på BrukBar / Blæst i Trondheim 3. juni.

Antwon: Folken, Stavanger 3. juni


Det er ekte gangster-hiphop publikum i Stavanger får servert denne kvelden, Antwons tekster er ofte morsomme, og i miljøet blir han betraktet som en av de mest spennende om dagen.


Vi tror dette blir heftig, og anbefaler å lytte deg opp på feite låter som 100k før konserten.

Antwon spiller også på Blå i Oslo kvelden før opptredenen i Stavanger.


Matmos: Blå, Oslo 3. juni

Joda, den amerikanske elektronikaduoen spilte på Ultimafestivalen i fjor, men konserten på Blå denne uka er den første anledningen til å se dem i byen med eget materiale på nærmere 10 år.

Aktuelle med albumet Ultimate Care II, som ble sluppet i januar.

Jeremih: Rockefeller, Oslo 3. juni


Deilig r&b og hip-hop på sitt beste. Med sin deilige stemme kommer Jeremih til å få alle på Rockefeller mo i knærne denne kvelden. Han slo gjennom med låta Birthday Sex som solgte til både platina og gikk til topps på de amerikanske r&b-listene i 2009.


Og selv om vår anmelder var litt lunken til hans siste langspiller Late Nights: The Album, har vi likevel troen på at dette blir en sexy kveld i selskap med Jeremih.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE