Nyhet

by:Larm 2016: Arys 5 anbefalinger

Vi har spurt et knippe artister på by:Larm-programmet om hvilke artister man bør sjekke ut i år. Først ut er stjerneskuddet Ary.

Vi har bedt et knippe by:Larm artister sette seg ned med programmet til festivalen og trekke frem sine favoritter, fortelle kort om hvorfor de liker dem og dele en låtanbefaling.

Førstemann ut er stortalentet Ary. Hun har allerede klart å skape seg et navn, og etter Trondheim Calling denne måneden fikk vi i GAFFA-redaksjonen enda mer sansen for denne jenta. Hun leverte virkelig et sjarmerende show sammen med gjestegitarist Fay Wildhagen under festivalen.

Gunderlach - Spiders


Jeg synes soundet og melodiene til Gunderlach er fantastiske. De er for meg introduksjonen til et musikalsk landskap som var ukjent for meg før jeg hørte musikken hans. Låten Spiders har gått på repeat i høyttalerne mine lenge.

Gundelach spiller på Gamla 3. mars klokken 23:30 og P3 Sentrum Scene 5. mars klokken 23:00.


Cherrie - Tabanja

TABANJA!! Seig og fet låt, som sitter godt igjen i ørene lenge etter sangen er ferdig. Hun virker melankolsk, rå og hard samtidig, og det føler jeg ikke jeg hører så ofte.

Cherrie spiller på P3 Sentrum Scene 4. mars klokken 24:00 og på Gamla 5. mars klokken 23:30.

Izabell - Kontroll


Er og blir den råeste rapperen i verden og favorittlåten er Kontroll! Hun får frem noe i meg som ingen andre får. Hun er så sjukt fet! Spesielt når hun gjør de grimy greiene sine på konsert. Hun har en kraft, entusiasme og måte å engasjere publikum på som er heeelt trollbindende. Jeg elsker å se henne ta scenen og gjøre det hun gjør best. Gleder meg spesielt mye til å se denne dama igjen.


Izabell spiller på John Dee 4. mars klokken 23:00, på Parkteatrets Yngling-arrangement 5. mars klokken 17:00 og P3 Sentrum Scene 5. mars klokken 01:00.

Lovespeake - DNA


Er fort det mest originale lydbildet i loopen for dagen. De er nyskapende, men klarer av like vel å holde soundet lett og lekent. Jeg har ikke hørt noe lignende før, og det er veldig spennende. Dessuten er dette svært rutinerte musikere som garantert kan slå deg i svime. All musikken er skrevet av Mr. Lovespeake, som etter min mening er et musikalsk geni. Jeg skal ta med meg alle vennene mine på denne her. Favorittlåten er DNA.

Lovespeake spiller i Drømmeteltet 3. mars klokken 00:30.


Baya - Loon

Baya har laget noe av den feteste elektronikaen jeg noen sinne har hørt. Jeg har vært så heldig å få høre litt av musikken hans, og den er rett og slett rå, favorittlåten er Loon. Det er som en sjuk blanding av Röyksopp, Aphex Twin, Rone og Connan Mockasin. Med eksotiske rytmer, ville synthmelodier og rett og slett en veldig nyskapende sound er jeg sikker på at Baya kommer til å bli en av favorittene på årets by:Larm. 

Baya spiller i Drømmeteltet 3. mars klokken 20:30 og på Revolver 5. mars klokken 20:30.

Her kan du høre Ary med låta Higher:ANNONCE