Nyhet

Ny Oslo-festival med første slipp

GAFFA.no - alt om musikk!

Festivalen Langs Akerselva ser dagens lys allerede i 2022. Nå annonseres de første artistene som skal spille på festivalen som hedrer byens ikoniske elv. 

For bare noen uker siden spilte en rekke artister på samme festivals smakebit-kveld i Kulturkirken Jakob. GAFFA var tilstede og anmeldte fire av opptredenene, både Junos klassekonsert og ARYs altfor korte opptreden, samt de erfarne Svømmebasseng og svenskene Slowgold.

Nå annonserer festivalen at den virkelige festhelgen står for tur, og vil foregå 19. og 20. august 2022. 


Blant de største navnene på plakaten er norske Gundelach og svenske Daniel Norgren, med danske Efterklang og norske Konradsen like bak.

I tillegg har festivalen sikret seg den kommende stjernen Beharie som for alvor slo gjennom i år, samt fenomenet VepsEllen Andrea WangCrussen og PRISMA


Flere artister vil bli annonsert fortløpende.

Hyllest til Oslo og Akerselva

Iniativtakerne til festivalen, Roar Smelhus og Sebastian Carl Smedberg (bildet), ønsker med festivalen å gi Akerselva den plassen den fortjener. 


I festivalens eget presseskriv legges det fyldig ut om målene festivalen har for øyet. Les hele teksten her:

«Rennende gjennom byen og gjennom dens historie vekker Akerselva Oslo til liv - et liv av mangfold, kjærlighet og ubeskrivelig skjønnhet.


Etter en start i Maridalsvannet, trygt beskyttet under brystkurven som et pulserende hjerte, veksler Nydalsdammen opp elvens tempo og vekker samtidig spikerverkets industrielle, majestetiske og kreativitet til liv. Med Ring 3-broen som en beskyttende hånd arbeider elven og dens energi stadig kraftigere ned til «Bikkjetorget» via Gullhaug bru sin ringende klokke som vekker Nydalen og bydelens arbeidere til liv.

Etter at vi har fått igjen pusten og hvilt litt langs Nydalen og Bjølsen øker blodet igjen farten i takt med bokfinkens melankolske mestersang, for så igjen fange energi nok til å ta seg igjennom sin første test i form av Bjølsenfossen rett etter Treschows bru. Ved pressgjærfabrikken og Idun Gjærfabrikk renner elven deretter med en stille kraft som lander ved Jerusalems bru, og vekker byens lunger på Sagene til liv.


Hånd i hånd med Myraløkkas glimrende ingeniørkunst flyter hun deretter videre til en av byens tidligere pionérbedrifter (Myrens Verksted), som til og med har blitt nevnt som «Fabrikkenes fabrikk», som stolt spaserer med sin internasjonale storhet. Etter hvert skyter elven igjen fart og passerer en av sine skjønneste naboer; det rødmalte huset «Hønse-Lovisas hus». Vannet nærmer seg nå et av byens kulturelle midtpunkter og mest sjelfulle områder; Grünerløkka. Her bevitner vi foruten byens og nåtidens rike kultur- og kunstliv også den majestetiske Kulturkirken Jakob. Kirken ble reist i år 1880, og nå over 100 år senere er den en av de mest vitale fundamentene når det kommer til Oslos kulturliv. Som en lysende sjel bidrar kulturkirken til et unikt kulturliv i bydelen Grünerløkka. 

Det er også her vi fikk se det absolutt første livstegnet og en forsmak på flere kommende offentliggjøringer for «Langs Akerselva» da festivalen presenterte seg forsiktig for folket den 12. november 2021, med en opptreden av blant annet Ary.

Nå er vi klare til å fortelle om festivalen til alle.»ARY under arrangementet Langs Akerselva presenterer. Foto: Siri Granheim

Festivalområdet vil i 2022 bygges fra Nydalsdammen og ned langs elva med minst to scener, men overnevnte tekst viser at et større område skal tas i bruk de kommende årene.

Fredag 19/08-22:
Daniel Norgren (SE)
Konradsen (NO)
PRISMA (DK)
Crussen (NO/SE)

Lørdag 20/08-22:
Gundelach  (NO)
Efterklang(DK)
Beharie (NO)
Veps (NO)
Ellen Andrea Wang (NO)

Billetter er i salg fra og med 29/11 kl 10.00 via ticketmaster.no. Pris: 955,- (festivalpass)/ 565,- (dagspass) + avgift.

ANNONCE