Nyhet

5 bands å sjekke ut på Ultima

Vi har plukket våre favoritter foran Ultimafestivalen i Oslo.

Den eksperimentelle Ultimafestivalen arrangeres i år 10. - 20. september i Oslo, og som vanlig er det et svært variert program arrangørene kan by på. Her er GAFFAs pick of the pack:

Jenny Hval & Susanna (12. september - Kulturkirken Jakob)

Jenny Hval og Susanna (bildet) slapp den kritikerroste samarbeidsplaten Meshes Of Voice i forrige måned. Også her i GAFFA ble albumet godt mottatt og sto til hele fem stjerner. De to spiller sammen i Kulturkirken Jakob den første fredagen under festivalen.


Laibach (13. september - Laibach)

Allerede dagen etter spiller Laibach på Sentrum Scene. De slovenske avant garde-veteranene besøker festivalen i anledning 200-årsjubiléet for den norske grunnloven, og med seg i kofferten har de en splitter ny versjon av Edvard Griegs ufullendte opera, Olav Tryggvason. Yeah!

Longitude (17. september - Vulkan)


Den New York-baserte islendingen David Brynjar Franzson presenterer sin helt nye kammeropera på Vulkan Arena denne kvelden. Longitude tar etter sigende for seg kolonisering og frigjøring av Island, og skal være inspirert av den kontroversielle revolusjonslederen og frigjøringsforkjemperen Jørgen Jørgensen.

PechaKucha (18. september - Vulkan)

PechaKucha er et japansk ord som betyr "babbel", men det er også et patentert system skapt for å hjelpe talere å holde seg til poenget. Erfarne som uerfarne talere får tjue lydbilder til rådighet med tjue sekunder på hver, i alt seks minutter og 40 sekunder, til å presentere sitt prosjekt eller sin idé. PechaKucha-kvelder er også uformelle sosiale sammenkomster for kreative mennesker som ønsker å utveksle ideer.


Ben Frost A U R O R A live (20. september - Vulkan)

Australske Ben Frost har siden platedebuten i 2003 markert seg med minimalistisk lydkunst og elektronisk musikk. Siden 2005 har han bodd på Island der han driver plateselskapet Bedroom Community. I 2010 ble han plukket ut av Brian Eno til 'Rolex Mentor and Protégé program', og han samarbeider med en rekke andre musikere og artister om prosjekter som involverer opera, installasjoner, lydkunst og filmmusikk. På Vulkan Arena avslutter han hele festivalen med å spille sitt kritikerroste album A U R O R A i sin helhet.

ANNONCE