Nyhet

Norske musikere får to millioner i reisetilskudd

Shining er blant bandene som kan glede seg over ekstra turnéstøtte fra Music Norway.

I forrige uke behandlet det eksterne fagutvalget for Music Norway rundt 200 søknader om reisetilskudd og turnéstøtte. TrondheimSolistene fikk størst tildeling med 100.000 kr for konserter i Tyskland og Skottland, mens populære navn som Shining (bildet), Highasakite og Jenny Hval fikk tildelt henholdsvis 50.000, 80.000 og 70.000.

Hele oversikten over tilskuddene finner du her.

Shining er lykkelig glade over å ha mottatt 50.000 NOK fra Music Norway til vår kommende turné i USA, Canada og Mexico! Det rekker omtrent til flybillettene, om du trekker fra overvekt, flytog, samt innenlands flight Los Angeles-Mexico, skriver Shinings Jørgen Munkeby i en kommentar til GAFFA.


Han utbroderte senere med en lengre artikkel postet på bandets Facebook-side:

"Om Norge ønsker å hevde seg på musikkfronten internasjonalt, på lik linje med våre flinkere naboer Sverige, er det viktig for oss å innse at kunst ikke lever i en egen verden uavhengig av økonomi. Vi kan være så søte Askeladder vi bare vil, med lua på snei og sanger om griser, men om du vil ha musikken spilt på radio i USA i stor stil, må du pay up! Skal du reise fra Long Island til Long Beach så må du pay up! Skal du låte som de beste, må du jobbe med de beste, og da må du (wait for it): Pay up!"

I fjor mottok Shining Statoil-stipendet på 1 million kroner, og bandet fikk også inn 1 million da de, som et av fire navn, ble tildelt a-ha-stipendet i forbindelse med legendetrioens avskjedsturné i 2010.


ANNONCE