Nyhet

Norske artister med hyllest til et oljefritt Lofoten

Moddi, BigBang, Mari Boine og Morten Abel er bare noen av artistene som bidrar på nytt hyllestalbum.

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja har fått med en rekke engasjerte artister, og tatt initativ til albumet, Fisken, Havet og Kjærligheta, som skal hylle både engasjementet og ikke minst de mange støttespillerne som har sørget for at de verdifulle havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja holdes fri for olje- og gassvirksomhet.

Albumet, som slippes både fysisk og digitalt 21. mars, inneholder låtbidrag fra blant andre Moddi (bildet), BigBang, Mari Boine, Halvdan Sivertsen, Eline Thorp, Valkyiren Allstars, Senjahopen og Morten Abel.

— Lofoten er et unikt område i et land som er bortskjemt når det gjelder natur. Lofoten er ikke bare rikt på fisk og naturresurer, det er et av de vakreste områdene i hele verden. I mine øyne er det galskap å gamble med balansen i naturen for å oppnå kortsiktig gevinst. La oss løfte blikket og innse at et livskraftig og oljefritt Lofoten er uendelig mer verdifullt enn all verdens oljepenger. Det er vårt ansvar å ta vare på landet vårt så de neste generasjonene får like stor glede av det som vi har hatt, sier BigBang-vokalist Øysten Greni i en pressemelding i dag.


Albumslippet skal også feires under Bodø-festivalen Folk & Fisk, 22.mars, og leder for folkeaksjonen, Bente Kristine Lorentzen, uttaler at de er stole og ydmyke overfor engasjementet både fra artistene så vel som støttespillerne til aksjonen.

ANNONCE