Nyhet

PILEGRIMSFERD: PÅ FOTTUR FRA OSLO TIL TRONDHEIM SKREV MODDI SITT NESTE ALBUM

Den 37 dager lange pilegrimsferden resulterte i et vakkert, ærlig og sjeldent innblikk i senjaværingens sinn.

Uten mobiltelefon, helt alene, og med lite annet i sekken enn en notatbok og sin egen konfirmasjonsbibel, gikk Moddi naturkrefter, norgeshistorie, stillheten og sin egen barnetro i møte.

Pilegrimsferden resulterte i albumet "Vandreviser" som slippes i mai. Første singel "Vandrevise" kommer 1. mars

Sommeren 2022 la Moddi ut på en 37 dager lang vandring fra Oslo til Trondheim. Det hele skulle resultere i musikk utenfor komfortsonen, med rom for både tvil og tro, personlige skildringer og lune hverdagsglimt fra en pilegrims vandring gjennom livet. Moddi spiller selv alle instrumentene, fra munnharpe til kirkeorgel, og krydrer egne dagboknotater med tekster fra salmeboka og spontane feltopptak fra leden. 

Hele ferden startet med låta "Vandrevise", forteller Moddi:

Dette var den aller første sangen jeg skrev på vandringen – melodien ble til allerede på vei ut av Oslo, mens jeg var full av forventning og pågangsmot. Siden jeg ikke hadde instrumenter, ble sangen skrevet til lyden av det eneste jeg hadde å spille på: fjellsko mot asfalt.


Pilegrimsleden er et ulikt eventyr for alle som går den. For meg betød det muligheten til å skru av telefonen og vandre i stillhet i nesten en og en halv måned. Jeg har vært en som har minst ti prosjekter på én gang. Nå hadde jeg bare ett. 

Det tok ikke lang tid før optimismen i Vandrevise fikk noe å bryne seg på. Allerede på femte dag av vandringen begynte jeg å slite med en betennelse i knærne. Den dagen, etter 13 timers vandring i stekende sol, måtte jeg måtte bæres i seng av snille hjelpere – og ble tildelt en vandrestav akkurat som man forestiller seg en pilegrim.

Moddi reiser videre ut på soloturné for albumet mellom mai og september. I tillegg vil han være å høre på mer enn 30 konserter på tvers av hans mange konsepter i løpet av året.

 Først ut er vinterfest uka i Narvis, 12. Mars!

ANNONCE