Nyhet

Thåström samarbeider på nyinnspilling av Ebba Grön-låt

Rapperne Sebbe Staxx, Silvana Imam, Nebay Meles og Adam Tensta går sammen med den tidligere frontmannen.

Thåström har siden årene med Ebba Grön 70-tallet hatt en lang og innholdsrik karriere. Gjennom Imperiet, Peace/Love & Pitbulls og ikke minst med en rekke kritikerroste soloalbum har han hele tiden vist nye sider av seg selv.

Nå blir det også mulig å høre han i hip-hopsammenheng. Artisten har nemlig gått sammen med en rekke hip-hopartister fra Soblue og RMH for å gjøre en nyinnspilling av Ebba Gröns Vad Skall Du Bli. De medvirkende artistene er Sebbe Staxx, Silvana Imam, Nebay Meles og Adam Tensta.

I en pressemelding, ført i pennen av musikkjournalisten Ametist Azordegan, sammenlignes punken og hip-hopens lignende grobunn i menneskers frustrasjon over ulikheter i samfunnet:


— Begge sjangrene ble skapt av individer som savnet et underklasseperspektiv i etablissementet formuleringer av samfunnsproblemer. Hip-hop og punk deler holdning og uttrykk som om de skulle vært søsken. Spesielt har begge sjangrene et utgangspunkt i frustrasjon. Man kan si at hip-hop og punk oppstår der samfunnet og sosiale forhold svikter. Rapping og punksang er som et siste angripende fremstøt fra et menneske som nekter å godta sin egen situasjon. Derfor er hip-hop, akkurat som punk, ubegrenset i sine følelsesmessige uttrykk. Dette er lyden av folket rivalisering over makten.

Den nye versjonen av punkklassikeren slippes på fredag, og har fått tittelen VSDB2.

Sjekk ut originalversjonen i opptak fra SVT rundt slutten av 70-tallet her:

ANNONCE