Nyhet

Sigur Rós avslører albumdetaljer

Sigur Rós slipper sitt sjette album denne våren - idag ble alle detaljene rundt den kommende utgivelsen offentliggjort.

Det er snart fire år siden sist gang Sigur Rós kom med et nytt studioalbum, og oppfølgeren til «Með suð í eyrum við spilum endalaust» har nå fått et navn og en slippdato. «Valtari» er navnet på det kommende albumet, og det skal etter planen slippes 28. mai.

Det har tidligere vært meldt at albumet skal være av den mer minimale sorten. GAFFA tok nylig en prat med bandets keyboardist, Kjartan Sveinsson. Når det gjelder detaljer om det kommende albumet var Sveinsson hemmelighetsfull, men avslørte litt hvordan det har gått.

– Det er egentlig lett med Sigur Rós. Og lettere og lettere har det blitt. Å skrive musikken i Sigur Rós er enkelt, men postproduksjonen er mer vrien. Det er også derfor det tar årevis mellom hvert album.

Les hele intervjuet med Sveinsson her.

Sigur Rós har for lengst blitt helter innen postrock/cinematisk rock. Med utgivelser som «Agætis Byrjun» og «()» på samvittigheten, har de reist verden rundt gjentatte ganger. Konsertene blir ofte omtalt som ut av kroppen-opplevelser, og snart får man sjansen igjen. Til høsten legger nemlig Sigur Rós ut på turné, men Norge er foreløpig ikke på plakaten.

Slik ser låtlisten på «Valtari» ut:

Ég Anda
Ekki Múkk
Varúð
Rembihnútur
Dauðalogn
Varðeldur
Valtari

Den første singelen fra «Valtari» er «Ekki Múkk», og den høres slik ut:

ekki múkk by sigur rós

ANNONCE